Clarificador discurs republicà a À Punt

per Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim!

Societat

Clarificador discurs republicà a À Punt
Clarificador discurs republicà a À Punt | À Punt

El passat dimecres 12 d'agost es va convidar per part de la televisió valenciana, À Punt, a la Plataforma pel Dret a Decidir a participar en el programa que s'emet a les vesprades "La Terrassa", conduït per Carolina Ferre i Eduard Forés.

Els tema del programa va ser el debat sobre la monarquia tot motivat pels darrers escàndols de la monarquia espanyola amb la fugida del rei emèrit Juan Carlos de Borbó. La participació de Decidim va estar per part del seu coordinador, Antoni Infante, qui entre altres coses va posar de manifest que "el rei Joan Carles va participar en un paper estel·lar per a netejar la imatge d'un règim feixista i adaptar-lo a les necessitats del gran capital europeu", posant de manifest també entre altres que "el rei emèrit ha sigut la clau de volta d'un sistema basat en un capitalisme depredador, però sobretot, molt corrupte".

Durant la intervenció d'Infante no es va passar per alt la dura situació social que estem vivint agreujada a causa de la pandèmia, crisi econòmica i social que enllaça amb l'enduriment de les condicions de vida per a bona part de la població de l'Estat espanyol, posant de manifest com ha canviat el repartiment social de tota la riquesa que produïm: l'any 1978 el 68,5% de la riquesa pagava el treball (salaris directes i indirectes...) i el 31,5% eren guanys del capital. En l'actualitat només el 48% va al treball i el 52% va al capital. Infante, durant la seua intervenció va recordar que un 30% de la població estatal es troba en situació de pobresa més o menys severa.

Dibuixant que una institució com la monarquia que no es tria democràticament sinó que s'hereta i constitueix una institució arcaica, en cap cas pot ser representació democràtica del poble, més tenint en compte tots els casos de corrupció que s'estan destapant i en els que podria estar implicat Juan Carlos de Borbó.

 

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací