Cullera «brutita»

per Verdolaga, associació ecologista de Cullera

Societat

L'assut de la Marquesa
L'assut de la Marquesa | Verdolaga

Plàstics, guants, llaunes, vidres, carassetes... adornen molts espais naturals o artificials del nostre poble. Només heu de fixar la vista i comprovar que som una espècie una miqueta porca. Res de nou, però... ara que estem patint una de les conseqüències d’agredir la natura potser siga l’hora de començar a conscienciar-nos-en tots!

Eixa tasca de conscienciació hauria d’estar promoguda per la nostra administració més propera: l’ajuntament. I com tots sabeu, el millor ensenyament és un bon exemple.

És exemplar el nostre ajuntament en les tasques de neteja? NO.

Qué hauria de fer el govern municipal per a ser exemplar?

1. Informar els veïns de les conseqüències d’embrutar espais urbans i no urbans.
2. Facilitar els elements suficients, en tots els espais del poble, per a recollir les deixalles.
3. Sancionar les conductes incíviques i fer-ne publicitat.
4. Mantenir un servei de neteja públic que siga eficient.

És evident que sense fer els quatre punts anteriors no s’aconseguirà un resultat òptim. També és evident que les accions de neteja amb voluntaris són, fonamentalment, publicitat i «postureig» si no estan integrades en un «pla d’actuació global».

La proposta que fem en aquestes quatre línies no té cap intenció partidista, ni cap interés a posar-se medalles. Només és l’expressió pública d’una remor que s’escolta pels xats dels mòbils i que possiblement des del grup majoritari del govern municipal no s’escolta amb prou nitidesa. Les majories absolutes tenen eixes coses! Adés i ara.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací