La Carrasca-Ecologistes en Acció demana a l'Ajuntament d'Alcoi que es sume a la Campanya Internacional per a Abolir les Armes Nuclears

per Colla Ecologista La Carrasca, Ecologistes en Acció d'Alcoi

Societat

 

Amb motiu del Dia Internacional de la Pau, que se celebra el 21 de setembre, la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció informa que ha registrat en l'Ajuntament d'Alcoi, per al seu debat en el ple, una moció de suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN).

Per al col·lectiu ecologista les armes nuclears són un autèntic perill per a la seguretat de les persones i els pobles. Són, sens dubte, l'armament més destructiu, inhumà i indiscriminat. A pesar de la fi de la Guerra Freda i dels acords de desarmament nuclear aconseguits, actualment el món continua disposant de 13.865 armes nuclears, la majoria de les quals tenen una capacitat destructiva molt superior a les bombes que es van llançar sobre Hiroshima i Nagasaki en 1945.
 
Així com el món ha avançat cap a la prohibició efectiva d'altres armes de destrucció massiva (com les biològiques o les químiques), cal avançar també, per responsabilitat i seguretat, cap a la prohibició de les armes nuclears. Després de molts anys de demandes per part de la societat civil, diferents ONG i campanyes, s'ha aconseguit un primer pas essencial: l'adopció del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears, el 7 de juliol de 2017, en les Nacions Unides. Perquè aquest Tractat aconseguisca el seu objectiu, cal que els estats del món s'hi sumen activament. Perquè entre en vigor l'han de ratificar 50 països, i a hores d'ara ho han fet 44.
 
Les ciutats tenen un paper important en la demanda d'un món més just, en pau i lliure d'armes nuclears. Per això, La Carrasca-Ecologistes en Acció ha presentat, per al seu debat i aprovació en el ple municipal, una moció en què es demana l'adhesió de l'Ajuntament d'Alcoi a la Crida a les Ciutats (Cities Appeal, promoguda per la Campanya Internacional per a Abolir les Armes Nuclears, ICAN, guardonada amb el Premi Nobel de la Pau 2017) que diferents ciutats del món estan firmant. Així mateix, es demana que l'Ajuntament inste el Govern espanyol a firmar i ratificar el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears aprovat per les Nacions Unides.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací