Els pares de Guillem Agulló reben la Creu de Sant Jordi pel seu «compromís en la lluita antifeixista»

per Sergi Moyano

Societat

Carme Salvador i Guillem Agulló rebent la Creu de Sant Jordi pel seu «compromís en la lluita antifeixista»
Carme Salvador i Guillem Agulló rebent la Creu de Sant Jordi pel seu «compromís en la lluita antifeixista»

Els pares del jove antifeixista valencià Guillem Agulló recolliren diumenge passat una Creu de Sant Jordi en un acte solemne, presidit per Quim Torra. Carme Salvador i Guillem Agulló han participat en una cerimònia celebrada al saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya i que ha estat marcada per l’ús de mascaretes donada l’actual situació sanitària.

El govern català ha guardonat la família Agulló Salvador pel seu «compromís amb la lluita antifeixista i per a combatre el creixement de l'extrema dreta, després de la mort del seu fill». Les Creus de Sant Jordi són els distintius que anualment atorga la Generalitat de Catalunya a personalitats i entitats que «hagen prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seua identitat i en el pla cívic i cultural».

Hores abans de rebre aquest reconeixement històric, Carme Salvador assegurava en una entrevista a VilaWeb: «Ens fa moltíssima il·lusió. No sé si a la gent en general li farà la mateixa sensació, que és una cosa important i bonica que ens ho reconeguen. Al País Valencià ens va felicitar moltíssima gent».

Diferents entitats i figures del món cultural i polític del País Valencià i Catalunya, s’han fet ressò de la notícia a les xarxes socials. Aquesta condecoració succeeix dies abans que veja la llum la pel·lícula ‘La mort de Guillem’, que retrata el dol de la família del jove assassinat. Aquest divendres 25 de setembre s’estrenarà als cinemes ABC Park de València i el pròxim 2 d’octubre À Punt, TV3 i IB3 emetran simultàniament el film.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací