L'u d'octubre, Dia Internacional de la Gent Gran, passa a ser un dia de lluita

per Pilar Medrano Lujan, portaveu de Pense Pensions Dignes

Societat

Foto: David Álvarez
Foto: David Álvarez

Quasi 30 anys han passat des que l'Assemblea General de Nacions Unides, a la Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990, va proclamar l'1 d'octubre Dia Internacional de la Gent Gran. Es tracta d'un compromís de la comunitat internacional per reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa l'envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura, és a dir gaudir plenament i de manera igualitària de tots els drets humans i llibertats, una jornada festiva i reivindicativa que, des del moviment Pensionista, ara més que mai el dia de la Gent gran passa a ser un dia de lluita.

Els darrers anys, els governs municipals organitzaven una jornada lúdica i festiva que des de les Associacions de jubilades i jubilats gaudien, però l'aparició de la pandèmia ho ha capgirat tot i hem vist el rostre més amarg, milers de companyes i companys condemnats a l'abandonament i a una MORT INDIGNA per la manca d'aplicació de protocols apropiats. Però és que ja estem en una segona onada de la COVID 19 i malauradament els nostres governs han pres poques mesures per canviar la situació de precarietat, desatenció i falta de recursos, que es tradueixen als noticiaris per defuncions en Residències i llargues cues a l'Atenció primària sanitària, amb cites a llarg termini que tenint en compte la vulnerabilitat de les persones grans podria resultar nefast. El compromís de vetllar per una “vellesa digna i segura” incomplit.

En el Dia de la Gent Gran, les persones grans no volem ser el negoci de les residències, exigim que aquestes passen al sector públic, amb protocols d'actuació comuns, s'ha d'acabar amb la precarietat de recursos i reivindiquem salaris dignes per a les treballadores i treballadors.

En el dia de la Gent gran, el Moviment Pensionista reivindica de nou la derogació de les dues reformes laborals i de les pensions, no podem admetre que el 40% de la joventut no tinga treball i el seu futur estiga lligat a treballs precaris i sous de misèria. Sense salaris dignes no hi haurà pensions dignes.

En el Dia de la Gent Gran, reivindiquem una AUDITORIA a la Seguretat Social, després de conéixer pel Tribunal de Comptes que 105 mil milions d'euros s'havien carregat indegudament a la Caixa de la Seguretat social, a més el Ministre de la Seguretat Social reconeix apunts recents carregats, per un import 22 mil milions d'euros que tampoc s'hi corresponien.

En el Dia de la Gent Gran, les plataformes pensionistes adherides a la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions, volem celebrar-lo reivindicant i lluitant pels nostres Drets, per una Sanitat Pública digna i de qualitat, Residències Públiques dignes i Pensions Públiques dignes, amb una concentració que tindrà lloc a les 12 hores, a l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), a València, carrer Pelai, 48.

En el Dia de la Gent Gran, US ESPEREM.

 

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací