El Dia Internacional del Dret a Saber evidencia els problemes generats per la pandèmia en matèria de transparència

per ACICOM

Societat

COVID-19 i transparència
COVID-19 i transparència

La sessió celebrada de manera virtual i presencial va comptar amb l'assistència i participació de nombrós públic que va poder contrastar diferents punts de vista en matèria de transparència i participació durant aquests últims mesos marcats per la incidència de la COVID en la nostra societat.

Tal com es desprén de les intervencions d'alguns dels participants en la jornada organitzada per ACICOM, aquests últims mesos, han posat de manifest l'existència d'importants llacunes en matèria de transparència. Coincidint a assenyalar com aquesta nova situació ha posat a prova a les institucions i la seua capacitat de continuar donant resposta a un dret a saber reclamat per la ciutadania en aspectes tan importants com salut, prevenció, governança o educació.

L'acte central organitzat per ACICOM, va permetre conéixer des d'un punt de vista plural, diferents enfocaments d'una mateixa realitat. En aquest sentit, es va comptar amb la participació de Joaquin Martin Cubas, Director de la Càtedra PAGODA de la Universitat de València – GVA, Andrés Gomis Fons, Director General de Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern, Helen Darbishire, Directora Executiva d’ACCESS INFO EUROPE, Lorenzo Cotino, Catedràtic de Dret Constitucional, expert en transparència, Antonia Ferrer Sapena, Directora de la Càtedra de Transparència i Gestió de Dades de la UPV i la GVA, Núria Portillo, Directora de la Càtedra de Govern Obert (UPV-Ajuntament), Miguel Angel Blanes, expert en transparència, tècnic jurídic del Síndic de Greuges, Jose Manuel Felisi Herrero, enginyer, químic. Especialista en qualitat ambiental i bioclimatització. Membre de MESURA i de València per l’Aire, Llum de Myotanh Vázquez Canales, metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària. i Jose Ignacio Pastor Pérez, President i fundador d’ACICOM, sent moderada la taula per Emília Bolinches, Vicepresidenta ACICOM.
Els actes del “Dia Internacional del Dret a Saber” són organitzats i comptant amb la participació d’ACICOM des de fa ja 10 anys, permetent en conseqüència aportar una perspectiva temporal de l'evolució d'aquests principis en la nostra societat.

 

Per a ACICOM, l'èxit d'assistència i participació, suposa una mostra de la inquietud que aquests temes desperten en una societat cada vegada més crítica i participativa.

 

Més informació en:   https://www.acicom.org/18e-dia-internacional-del-dret-a-saber-transparencia-i-covid-19-28-9-2020-17h/

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací