Una estafa de més de 23.000 milions

per Decidim, Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià

Societat

Una estafa de més de 23.000 milions
Una estafa de més de 23.000 milions

Davant l’absolució de la cúpula de Bankia per l’eixida a borsa del banc no podem més que deslegitimar una sentència a favor de la direcció del banc que actuà plenament sabedora de la falsedat de les dades presentades i amb clara intenció de estafar a les persones inversores. L’estafa perpetrada ha costat a l’Estat més de 23.000 milions d’euros que mai retornaran, a banda dels diners estafats a clients, reforçant la política extractiva neoliberal emprada a favor dels els grans conglomerats financers i empresarials com és la socialització de pèrdues i la privatització de beneficis.

Una vegada més les altes esferes del poder judicial de l’Estat Espanyol ixen en defensa de la classe dominant amb sentències que justifiquen l’apropiació de les rendes de la majoria de la població per les esferes del poder econòmic seguint, fil per randa, les directrius del nucli dur del neoliberalisme espanyol.

La connivència entre aquestes esferes de poder judicial i econòmic és una situació no resolta mai des del final de la dictadura franquista, en la mal nomenada “modèlica transició”, que va consistir en una continuació dels poders econòmics i judicials del franquisme amb una rentada de cara per a la galeria i sense canviar cap de les persones i poders que copaven, i continuen copant, les institucions, com tampoc mai es van qüestionar la continuació en altres esferes com l’exercit, les forces policials i la genuflexió davant els poders eclesiàstics catòlics.

Cada vegada més el poder judicial actua sense cap vergonya d’amagar la seua postura a favor del poder i l’ànsia de càstig a qualsevol dissidència que el qüestione. Creguem que és hora de demanar un canvi real en tots els àmbits de poder que ens homologue en els estàndards democràtics europeus dels quals estem molt lluny.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací