L'Ajuntament d'Alcoi dóna suport a la Campanya Internacional per l'Abolició de les Armes Nuclears

per Acció Ecologista - Agró, Colla Ecologista La Carrasca

Territori

L'Ajuntament d'Alcoi dóna suport a la Campanya Internacional per l'Abolició de les Armes Nuclears
L'Ajuntament d'Alcoi dóna suport a la Campanya Internacional per l'Abolició de les Armes Nuclears

L'Ajuntament d'Alcoi, en la sessió plenària del divendres 2 d'octubre, va aprovar una moció de suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN), presentada per La Carrasca-Ecologistes en Acció. El grup ecologista va demanar a tots els grups municipals la inclusió de la moció en el ple, i finalment va ser el grup municipal de Guanyar Alcoi qui la va traslladar.

En la moció aprovada es demanava que l'Ajuntament s'adherira a la Crida a les Ciutats promoguda per la Campanya Internacional per a Abolir les Armes Nuclears, guardonada amb el Premi Nobel de la Pau 2017. Són ja moltes les ciutats del món que donen suport a esta Crida, assumint així el seu important paper en la demanda d'un món més just, en pau i lliure d'armes nuclears. A l'Estat espanyol ja s'han adherit almenys les ciutats d'Alzira, Barcelona, Binissalem, Cadis, Canovelles, A Coruña, Ferrol, Granollers, La Garriga, Masllorenç, Vallromanes, Saragossa i, ara, Alcoi.

La moció aprovada inclou el compromís d'instar el Govern espanyol a firmar i ratificar el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears aprovat per les Nacions Unides.

Esta bona notícia coincideix amb un nou avanç per a la Campanya Internacional per l'Abolició de les Armes Nuclears: dos nous països, Malta i Malàisia han ratificat el Tractat de l'ONU sobre la Prohibició de les Armes Nuclears. Això significa que ja han ratificat el Tractat 46 estats i només necessita 4 ratificacions més per a entrar en vigor (90 dies després de la ratificació per part de 50 països).

A partir d'eixe moment, les armes nuclears seran completament il·legals segons el dret internacional. De la mateixa manera que ocorre amb les armes químiques i les mines terrestres, ja prohibides, en estar en vigor este tractat augmentarà la pressió sobre les empreses i els governs per a garantir la pau.

Aconseguir que les armes nuclears siguen il·legals és el primer pas per a eliminar-les per sempre. Per això, cal que l'Estat espanyol firme i ratifique el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears com més prompte millor. Els ecologistes recorden que el Congrés dels Diputats va aprovar en 2017 una Proposició no de llei, presentada pel Grup Parlamentari Socialista, que instava el Govern a aprovar un tractat de prohibició de les armes nuclears.

Qualsevol ús d'armes nuclears, deliberat o accidental, tindria conseqüències catastròfiques i duradores per a les persones i el medi ambient. Són sense cap dubte l'armament més destructiu, inhumà i indiscriminat, i cal tindre en compte que al món encara hi ha 13.865 armes nuclears, la majoria amb una capacitat destructiva molt superior a les bombes que es van llançar sobre Hiroshima i Nagasaki en 1945.

La Carrasca-Ecologistes en Acció felicita l'Ajuntament d'Alcoi pel seu acord i anima a entitats d'altres municipis a presentar esta moció als seus ajuntaments, per a fer arribar així al Govern de l'estat la voluntat dels pobles de viure en un món lliure de l'amenaça nuclear.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací