Recuperats 19 cossos de la fossa comuna de Riu Sec a Castelló de la Plana

per Confederació General del Treball País Valencià

Societat

Grup Arqueoantro trebellant a la fossa comuna de Riu Sec a Castelló
Grup Arqueoantro trebellant a la fossa comuna de Riu Sec a Castelló

La tercera fase d'exhumacions de fosses comunes a Castelló ha recuperat 19 cossos de víctimes de la repressió franquista d'un total de 42 que espera trobar quan concloguen els treballs a mitjan novembre.

El treball d'exhumacions de fosses comunes a Castelló continua i ja s'han recuperat 19 cossos de la fossa comuna de Riu Sec de Castelló en la tercera fase d'exhumacions, segons informa Joan Pinyana, militant de CGT Castelló. Aquests treballs d'exhumació, que s'allargaran fins a mitjan novembre, pretenen recuperar 42 víctimes de la repressió franquista.

Joan Pinyana explica que les exhumacions de la fossa de Riu Sec, que avancen cada dia amb la recuperació de noves víctimes, es donen “a partir de les investigacions del Grup per la recerca de la memòria històrica amb la col·laboració de CGT, que forma part d'aquest, al costat de l'ajuda del voluntariat”. Pinyana destaca que gràcies a aquestes labors “25 famílies recuperaran als seus familiars afusellats” i recalca que “els principis de veritat, justícia i reparació, al costat de la necessitat social de dignificar a aquests lluitadors assassinats, marquen la línia de treball”.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací