El VI Festival de Cinema Ciutadà Compromés es presenta a València

per NLV

Cultura

NLV | El VI Festival de Cinema Ciutadà Compromés s'ha presentat a l'Octubre
NLV | El VI Festival de Cinema Ciutadà Compromés s'ha presentat a l'Octubre

L'Octubre Centre de Cultura Contemporània ha acollit aquest matí la presentació de la sisena edició del Festival de Cinema Ciutadà i Compromés, organitzat per L’Associació Ciutadania i Comunicació, ACICOM. Hui mateix ha començat un festival que apropa l'audiovisual valencià (61 obres audiovisuals) a la ciutadania i que torna a premiar els millors projectes audiovisuals en diverses categories (documental, foment del valencià, micromecenatge, ficció, foment dels valors ciutadans o noves realitats).

En l'acte de presentació han participat Emília Bolinches, vicepresidenta d’ACICOM i presidenta del jurat del festival; el president d'ACICOM i director del festival, José Ignacio Pastor; el director general de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, Jose Ignacio Pérez-Rico; i el director General de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

Emília Bolinches ha volgut assenyalar un dels objectius principals en aquesta edició del festival: "és innegociable que la cultura arribe a la ciutadania. És pera això que l'aposta pel format presencial n'és un repte pels temps que corren", ha afirmat la presidenta del jurat, que ha animat a consumir i donar suport a la cultura.

Per la seua part, el president d'ACICOM, José Ignacio Pastor, ha posat en valor la trajectòria de l'associació i els seus 11 anys de treball i foment de l'audiovisual i la comunicació al País Valencià, amb una gran implicació social i cívica. Pastor ha reivindicat el festival com "el de més durada (5 setmanes) i el més extens (22 sales de diferents localitats) de tot el territori valencià".

Jose Ignacio Pérez-Rico ha ressaltat en la seua intervenció el valor de recuperació i difusió la memòria que té el festival.

Per finalitzar la presentació, Abel Guarinos, director general de l'Institut Valencià de Cultura, destacava els paral·lelismes que uneixen el festival amb l'Institut: "el festival neix fa 6 anys, igual que l'IVC; també coincidim amb el compromís pel què fan pels professionals valencians de la cultura, l'art i l'audiovisual; i com no, amb el treball social i l'aposta per la vertebració territorial".

El FCCC2020 ha iniciat les seues projeccions aquest mateix dia 27 d'octubre, Dia mundial del Patrimoni Audiovisual, prolongant la seua activitat fins al 30 de novembre, dia en què s'entregaran els guardons de les diferents categories al Teatre Micalet.

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací