Una altra oportunitat perduda

per Laura Domingo, Secc. Edudació d’ERPV

Societat

Una altra oportunitat perduda
Una altra oportunitat perduda

La Generalitat Valenciana ha rebutjat participar en els actes d'homenatge al cantautor Ovidi Montllor proposats per la Plataforma per la Llengua que, amb el suport d'altres entitats, pretenia realitzar concerts a Alcoi -ciutat d'origen de l’artista-, València i Castelló. La Generalitat, doncs, deixa passar l'enèssim tren per a la normalització lingüística i cultural dels valencians en cinc anys i mig de govern del Botànic.

Esquerra Republicana fa temps que espera un canvi en aquest sentit, però cauen els mesos i ni es fa efectiva la reciprocitat de les televisions ni el decret d’usos lingüístics a l’Administració ni el decret de plurilingüisme a les escoles ni la llei d’igualtat lingüística. I, així les coses, el valencià, si és que avança, ho fa a pams i no ens ho podem permetre; la llengua al País Valencià no es pot permetre més dilacions.

Que no. Que no hi ha més marge d'espera. Que el valencià, en tots els àmbits -també en el fet musical i en el reconeixement i suport a la feina de tants-, requereix d'accions decidides i desacomplexades. En aquesta línia, des d'ERPV animem Cultura perquè, tot superant vells fantasmes, faça una passa endavant i col·labore en la proposta de la Plataforma per la Llengua per tal que Ovidi Montllor reba institucionalment tots els honors que una figura de la seua trajectòria, persistència i compromís mereix en el 25é aniversari de la seua mort.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací