El VI Festival Cinema Ciutadà Compromés finalitza la seua primera setmana de programació

per ACICOM, NLV

Cultura

El VI Festival Cinema Ciutadà Compromés finalitza la seua primera setmana de programació
El VI Festival Cinema Ciutadà Compromés finalitza la seua primera setmana de programació

El passt dimarts 27 d'octubre va començar el FCCC2020 amb la ja tradicional celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, una commemoració amb la qual ACICOM ha volgut cridar l'atenció sobre els cinemes desapareguts de la ciutat de València.

Aquest primer esdeveniment del festival es va celebrar en la seu de la Filmoteca Valenciana, l’Edifici Rialto, comptant amb la projecció del curtmetratge “El Misteri dels Cinemes Desapareguts”, de Pedro Uris i António Llorens, una projecció que va donar pas a la celebració d'una taula redona coordinada per la plataforma Salvem el Metropol en la qual van participar César Guardeño, Fernándo Sanz i Lluis Mira i Borderia. També una salutació audiovisual de Miguel Tejedor, autor del Llibre dels Cinemes de València i la projecció d'un ampli catàleg de fotos de cinemes desapareguts que va generar nombrosos comentaris de les persones assistents, recordant aquells moments especials viscuts a les sales de cinema, hui desaparegudes, i que conformen una part important de les vivències de molts valencians. Els assistents recordaren anècdotes en cinemes com l’Ideal, Ibèria, Mundial, Aliatar, Avinguda, Albereda, Boston, Suís, Capitol, Serrano, Artis, Metropol, Júnior, Coliseum, Goya, Martí, Tyris, etc.

Després d'aquesta activitat, el Festival va abordar, dimecres passat dia 28, la primera projecció de l'apartat “Memòria Llaura”, amb la cinta visionada, en els salons d'UGT, dels audiovisuals; Areka (cuneta), del director Atxur Animazio i “Los que buscamos”, del director Oscar Bernàcer, dues propostes que centren l'atenció en el drama dels adults i xiquets desapareguts en el transcurs de la Guerra Civil Espanyola.

Les sessions programades, continuaren amb l'estrena als cinemes Lys de la versió en valencià de “La Boda de Rosa” de Icíar Bollain, una projecció que es va poder realitzar a un preu reduït, gràcies a l'acord signat amb la cèntrica sala valenciana.

Les activitats del FCCC per a aquesta setmana, finalitzaran aquest divendres amb la projecció de cinc documentals, dins de l'apartat Panorama, en els salons de l'Associació Veïnal i Cultural 3 Forques, un col·lectiu que repeteix en el festival, després de l'èxit aconseguit en l'edició anterior.

La sessió, programada per a les 18.30h del divendres comptarà amb la projecció dels audiovisuals: “La ola americana”, “Los días que pasan”, “Cocodrilo”, “Comptaré fins a tres” i “Asamblea”. Després de la projecció es donarà pas a un col·loqui posterior en el qual participaran persones implicades en els audiovisuals projectats, una activitat que serà moderada per Emili Peña, responsable de la sala 3F.

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací