Eliminem totes les pintades d'odi

per Coordinadora en Defensa de la Natura

Societat

Pintada d'odi adreçada a Anna Gabriel a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València
Pintada d'odi adreçada a Anna Gabriel a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València

L'extrema dreta està pujant com la febra en aquesta societat malalta, per tot el món i també ací atempta contra la convivència pacífica, contra les dones, contra els refugiats, contra la Natura i contra tot allò que represente una societat millor, més justa, diversa i solidària.

Creix amb la publicitat que li fan els grans mitjans de comunicació i les xarxes, amb totes les mentides, tergiversacions i demagògia que vomiten sobre els successos i els problemes existents, uns problemes que no ajuden a resoldre sinó que els agreugen més, esguitant-los de violència i irracionalitat.

Els seus caps, finançats per algunes elits econòmiques, aprofiten la insatisfacció, la frustració i a voltes la necessitat dels ciutadans més dèbils o mal educats per a enganyar-los i enquadrar-los en els seus grups, que són encara pitjors que aquest sistema socioeconòmic que abandona i deixa fóra cada volta a més gent.

Com per exemple ara, que fomenten el negacionisme i la violència de carrer, amb manifestacions en cotxes (els principals responsables del calfament climàtic) rebutjant les mesures preventives que ens resulten imprescindibles perquè encara no hi ha antivirals efectius ni vacunes ben provades contra la Covid-19 i sols ens podem protegir de la pandèmia mitjançant les mascaretes, la distància física i reduint les interaccions socials. Els ultres sempre han sigut un perill per a tothom, però avui ho són molt més.
Sembla increïble que a aquestes altures alguna gent siga capaç d'identificar-se amb els nazis, els feixistes o els franquistes, que no foren més que uns criminals en sèrie i provocaren milions de morts, la majoria civils indefensos i innocents, xiquets, dones, ancians..., Potser no recorden la II Guerra Mundial que aquells provocaren i que va massacrar a 60 milions de persones, 60.000.000!, destruint Europa i mig món; amb un pròleg criminal a Espanya, on provaren les armes de destrucció massiva de l'època, i un epíleg amb la posterior divisió del món en dos grans blocs militars que quasi desemboca en una guerra termonuclear...

Amb tals precedents, fa força vergonya i malestar observar com creix l'extrema dreta també ací. I veure com les parets dels nostres pobles s'embruten amb les seues pintades d'odi, lletges i malaltisses, amb missatges i símbols nazis, feixistes, franquistes, en ple segle XXI, en un país suposadament democràtic i modern.
Per tot això, contra la contaminació de parets i ments, des de la Coordinadora per la Defensa de la Natura, els ecologistes demanem als ajuntaments que organitzen brigades municipals de neteja per a eliminar totes i cadascuna d'eixes pintades que contaminen i avergonyeixen els nostres pobles.

Si no som capaços ni d'eliminar les seues pintades d'odi, estem perduts... Hem d'evitar que contagien més gent aprofitant la crisi econòmica i ecològica que els seus amos han provocat. I no hem de donar-los ressonància en les xarxes socials, res de compartir-los o retuitejar-los per cap motiu, tot el contrari, cal bloquejar les seues notes fakes i d'odi.

L'extrema dreta i els seus missatges són un perill, un càncer social que amenaça a tothom. I cal tallar-lo d'arrel, aplicant amb rigor les lleis democràtiques, bloquejant-los en les xarxes i eliminant ja totes les seues pintades d'odi, abans que s'estenga aquesta malaltia i col·lapse la societat.

Salut, Pau, Ecologia i Solidaritat!

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací