'Conte contat. Homenatge a Llorenç Giménez'

LA LLIBRERIA: NARRATIVA

per Anna Ballester

La Veu dels Llibres

Llorenç Giménez
Llorenç Giménez

Aquell divendres de novembre de 2019 va començar com qualsevol altre any, però la nit seria molt especial: es lliurarien els Premis Literaris Ciutat d’Alzira i els amics i amigues lletraferits, fidels a la convocatòria, ens retrobaríem al voltant d’una taula per compartir notícies, abraçades, riures… Però aquesta vegada teníem un buit notable, faltaria el “rei” de la festa, el nostre estimat amic Llorenç. Ell se n’havia anat al País de les Estrelles i més enllà a contar contes i acudits.

21 contes amb estructura de conte popular, apropiats per a la narració oral. Les autores i autors dels contes tenen un reconegut prestigi en l’àmbit de la Literatura Infantil i Juvenil.

Qui havia dit que Llorenç no vindria? Ell estava tan present com sempre. I al final del sopar i del lliurament dels premis, quan es fan els rogles per acomiadar-se, entre les abraçades i besades, va sorgir la idea de fer-li un homenatge a Llorenç en forma de llibre.

El llibre Conte contat, editat per Bullent, en la col·lecció Estrella de mar, és un acte d’amor i de generositat. Amor a l’amic i generositat envers l’Associació Carena d’ajuda a malalts de càncer i altres malalties greus, amb la qual sempre va col·laborar Llorenç i on aniran destinats tots els beneficis.

Edicions del Bullent (2020)

És un preciós recull de 21 contes amb estructura de conte popular, apropiats per a la narració oral. Les autores i autors dels contes tenen un reconegut prestigi en l’àmbit de la Literatura Infantil i Juvenil en la nostra llengua, amb una excel·lent trajectòria literària i amb premis ben prestigiosos. Per això els xiquets i xiquetes del nostre País els coneixen bé: Rosa Serrano, Carles Cano, Fina Masgrau, Vicent Sanhermelando, Domingo Chinchilla, Raquel Ricart, Francesc Gisbert, M. Dolors Pellicer, Josep A. Fluixà, Fina Girbés, Enric Lluch, Vicent Pardo, Miquel Puig, Josep Millo, Teresa Broseta, M. Jesús Bolta, Mercè Viana, Jordi Raül Verdú, Almudena Francés, Pep Castellano i Albert Dasí.

És un goig constatar la diversitat i la immensa capacitat creativa mostrada a l’hora d’inventar històries, de fantasiejar, i també d’il·lustrar, de totes les persones que han fet possible aquest commovedor homenatge.

També les il·lustracions del llibre estan fetes per artistes reconeguts, alguns amb premis nacionals i internacionals, i persones molt properes a Llorenç, com són: Miquel P. Robles, Paco Giménez, Lourdes Bellver, Ada Sinache, Elsa P. Robles, César Barceló, Aitana Carrasco, Pep Ferrer, Manel Sanz, Montse Gisbert, Núria Feijoo, Joana Tamarit, Consuelo Vento, Paula Peña, Toni Cabo, Anna García Toledo, Anna Roig, Pau Beltran, Pedro Viché, Canto Nieto i Jordi Junyent.

És un goig constatar la diversitat i la immensa capacitat creativa mostrada a l’hora d’inventar històries, de fantasiejar, i també d’il·lustrar, de totes les persones que han fet possible aquest commovedor homenatge per mantenir viva la memòria d’un home bo, alegre i generós, a qui tothom estimava, que va saber com ningú, posar en valor les rondalles i la cultura popular: Llorenç Giménez.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací