ACICOM organitza una jornada sobre polítiques i comunicació en matèria de jocs que afecten els joves

per NLV

Societat

ACICOM organitza una jornada sobre polítiques i comunicació en matèria de jocs que afecten els joves
ACICOM organitza una jornada sobre polítiques i comunicació en matèria de jocs que afecten els joves

L'Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), una entitat dedicada a crear iniciatives de promoció del pensament crític, celebra aquesta vesprada la jornada en línia «JOVES I JOC: BINOMI PERILLÓS. Una mirada des de les polítiques, la comunicació i la ciutadania». L'esdeveniment tindrà lloc a les 17h de forma gratuïta per a tothom qui s'hi inscriga prèviament. A l'acte, experts tractaran diferents aspectes relacionats amb la comunicació comercial del joc, una qüestió amb moltes implicacions socials en l’actualitat, ja que l'augment dels problemes relacionats amb les ludopaties en els darrers cinc anys han augmentat la seua incidència en un 60% entre la població i cada vegada afecten més a les persones joves.

La jornada compta amb especialistes de diversos camps que generaran un debat sobre la publicitat relacionada amb el joc, les lleis que la regulen i com influeix tot això pel que fa a l'apropament del públic jove al món les addiccions al joc. Entre els participants s'hi troben els autors d'un estudi recent que analitza les comunicacions comercials dels jocs i apostes en línia, realitzat per l'Associació d'Usuaris de la Comunicació (AUC). Així mateix, també s'hi ha adherit al debat alguns responsables polítics i tècnics de les administracions, experts en drogodependències sense substància i també persones que es dediquen professionalment a la prevenció de les ludopaties.

L'acte donarà el tret d'eixida amb les intervencions del president d'ACICOM, José Ignacio Pastor; del Conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler i Marco; i de la Delegada del Govern per al Pla Nacional de Drogues, Azucena Martí Palacios. Comptarà amb una primera part en què participaran Francesc J. Verdú i Asensi, psicòleg i cap de secció de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions de la Generalitat Valenciana, juntament amb Mariano Choliz Montañés, Catedràtic del Departament de Psicologia Bàsica de la Universitat de València i expert en addicció al joc i altres addiccions comportamentals.

En la segona part, Alejandro Perales Albert, president de l'AUC, parlarà sobre el seu darrer informe que analitza la publicitat del joc en línia i la seua regulació. Seguidament intervindran Natalia García Fernández i Paco Latrorre Sanchis, representants de l'associació SOSTRE I NOVA PREVENCIÓ, una entitat que treballa en la prevenció de les ludopaties, així com la psicóloga i directora de la cínica G.SINadicciones, Sara Meca Zapatero.

Per a inscriure's a l'acte cal emplenar el següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScYQITivEo6J4h0yZVdS4iLNve-Bqt2WBhKIY2JYvAoEE6KKw/viewform

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací