Alacant acull la XVI Trobada de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica del 12 al 14 de novembre

per Trobada SCHCT

Societat

Per primera vegada, aquest esdeveniment serà en línia i d’accés gratuït per a les persones assistents que s’hi hagen inscrit a través de la pàgina web.
Per primera vegada, aquest esdeveniment serà en línia i d’accés gratuït per a les persones assistents que s’hi hagen inscrit a través de la pàgina web.

La Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica organitza la XVI Trobada d’Història de la Ciència i la Tècnica (@XVITrobadaSCHCT), un encontre biennal que se celebrarà del 12 al 14 de novembre. Per primera vegada, aquest esdeveniment serà en línia i d’accés gratuït per a les persones assistents que s’hi hagen inscrit a través de la pàgina web. Es tracta d’una trobada en què s’exposaran els darrers treballs de recerca en història de la ciència, la medicina i la tècnica. Es podrà seguir l’actualitat de les jornades a través de les xarxes socials de l’esdeveniment amb el coixinet #XVITrobadesSCHCT.

Les jornades comptaran amb un total de 95 xerrades, organitzades en 17 taules de debat, en què es reuniran persones expertes en temes com la relació entre guerra i ciència; les particularitats de l’ensenyament de la ciència; la museologia; la governança de la ciència i la tecnologia; la comunicació científica; el patrimoni o els riscos per a la salut pública, entre altres qüestions. Tota la informació relacionada amb el contingut de la Trobada s’hi troba detallada en el programa d’actes

La conferència plenària que dóna el tret d’eixida, el dijous 12 de novembre, anirà a cura de Cristopher Hamlin, catedràtic d’Història de la Ciència i la Filosofia a la Universitat de Notre Dame i un dels historiadors de la ciència i la medicina més prestigiosos en l’actualitat. Seguidament s’iniciaran tres taules de debat que comptaran amb vint xerrades sobre temes relacionats amb la museografia científica passada i present. 

L’equador d’aquestes jornades es troba el divendres 15, dia en què es congreguen la major part de les taules organitzades, amb un total de nou. Es realitzaran 48 xerrades impartides per persones expertes en qüestions relacionades amb la salut i la malaltia al llarg de diferents períodes històrics, amb la història material de la ciència i amb la salut i societat en l’època contemporània. 

La Trobada finalitzarà el dissabte 16, una jornada que arrencarà amb una conferència plenària impartida per Clara Florensa, experta en l’evolució, ciència i franquisme, sobre les teories de l’evolució en la construcció del franquisme. A continuació es donarà pas a cinc taules que comprenen ponències centrades en l’anàlisi de l’ensenyament i la comunicació de la ciència, tant en l’època contemporània com en èpoques anteriors a aquesta. 

Enguany, per primera vegada en aquestes trobades, es disposarà d’un espai en línia, paral·lel a les ponències, específicament creat per a poder seguir amb els debats iniciats a les sessions del congrés. Amb aquesta sala paral·lela, l’organització pretén animar a les persones assistents a debatre i donar regnes soltes a totes aquelles converses que puguen generar-se durant les sessions, evitant així que hagen d’acabar, forçades per la programació. 

Aquesta Trobada ha sigut possible gràcies la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, La Universitat d’Alacant i l’Institut Interuniversitari López Piñero de la Universitat de València. Amb el suport de la Generalitat Valenciana, la Trobada ha pogut comptar aquest any amb un equip de comunicació conformat per antics estudiants del Màster oficial interuniversitari en Història de la Ciència i Comunicació Científica 

 

Per a més informació: trobada2020schct@gmail.com

Secretaria de la SCHCT: schct@iec.cat

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací