Escola Valenciana aconsegueix el blindatge de la immersió lingüística en la LOMLOE
L’entitat va fer una ronda de reunions amb els partits polítics perquè incorporaren les seues esmenes a la LOMLOE
Escola Valenciana - Federació d’Associacions per la Llengua celebra l’aprovació de l’esmena que permet mantenir els models d’immersió lingüística a l’ensenyament. Aquesta és una de les reivindicacions que l’entitat va traslladar a diferents representants de partits polítics amb presència al Congrés dels Diputats el darrer setembre.
Escola Valenciana va exposar a PSOE, Unides Podem, ERC, Junts per Cat, CUP i Compromís la proposta d’esmenes de l’entitat a la LOMLOE, distribuïdes en 12 blocs, principalment relacionades amb l’aprenentatge-ensenyament de l’educació plurilingüe. Aquestes esmenes han estat elaborades en coherència amb informes elaborats per les universitats valencianes i el model d’escola que promou la nostra entitat.
L’entitat va reclamar que “el nou projecte de la LOMLOE supere els entrebancs de l’actual LOMCE a la màxima escolarització en llengua pròpia i que permeta, començant amb el valencià, un ensenyament plurilingüe òptim”. Pel que fa a la immersió en valencià, Escola Valenciana també demanava que, com a mínim, el nou text de la LOMLOE permetera aplicar els models que estaven vigents amb la LOE. També va recordar que "els programes que millors resultats avaluatius han donat fins a l’actualitat són, precisament, els programes d’immersió lingüística”.
Un altre aspecte en el qual ha incidit Escola Valenciana és la inclusió educativa, ja que demanava “identificar i eliminar les barreres a l’accés, a la participació i a l’aprenentatge”. A més, “també proposem un major equilibri competencial entre Comunitats Autònome i l’Estat, de manera que els ensenyaments mínims requerisquen un màxim del 50% dels horaris escolars”.
Les esmenes que Escola Valenciana ha plantejat a l’actual esborrany de projecte de la LOMLOE aborden la finalitat de la llei, les competències, les àrees, els principis pedagògics i principals línies d’actuació, els materials curriculars, el professorat, les administracions educatives, la inspecció, l’avaluació, el projecte educatiu i l’ensenyament d’idiomes
Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.
Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!