Arranca la segona setmana del VI Festival Cinema Ciutadà Compromés organitzat per ACICOM

per ACICOM, NLV

Societat

Arranca la segona setmana del VI Festival Cinema Ciutadà Compromés organitzat per ACICOM
Arranca la segona setmana del VI Festival Cinema Ciutadà Compromés organitzat per ACICOM

Comença la segona setmana de la VI edició del Festival de Cinema Ciutadà i Compromés (FCCC), una fita que enguany acull 60 audiovisuals i compta amb 25 sales de projecció diferents i que pretén dinamitzar el teixit associatiu, aportant un espai en el qual la producció de curts amb contingut social trobe un espai de difusió.

La programació ha començat aquest dilluns, 9 de novembre, de matí (de 10h a 12h) amb un muntatge i exposició de teles DCA a L'Octubre Centre de Cultura Contemporània (Carrer de Sant Ferran, 12, València). Per la vesprada (de 18h a 20h) se celebra la sessió dedicada al Dany Cerebral Adquirit (DCA), la qual comptarà amb la projecció del vídeo «Invisible però pesa», un curtmetratge que forma part de la campanya de difusió de Nova Opció amb motiu del Dia Nacional del DCA i queestà protagonitzat per Quique, Pilar, Raquel i José Manuel. Seguidament es projectarà «Halloween 1», «Halloween 2» i «La balasera».

El dimarts, 10 de novembre, tindrà lloc la «sessió de creació sociològica: vida.història.art», en què es projectarà «El retrat de J.Garbell», «Camuflatge» i «Efest» a l’IVAM (Carrer de Guillem de Castro, 118). La sessió de dimecres va dedicada al cannabis medicinal. Primerament es projectarà el documental «Marihuana: primero las personas» i anirà seguit d’un debat que comptarà amb la participació de Carlos (representant de Cannabis TV) i Juan Carlos Peral (membre de la Federació Cannàbica), el lloc de l’esdeveniment és l’espai Ca Revolta (Carrer de Santa Teresa, 10, a València).

El dijous es presentarà, a les 19h, el llibre «Otra educación con cine, literatura y canciones» dels autors Jaume Carbonell i Jaume Martínez a la Intersindical STPV (Carrer de Juan de Mena, 18, a València), en una sessió dedicada a la pedagogía del cinema. I, per últim, la jornada del divendres porta per títol «Precarietat around Europe» i comptarà amb la projecció dels curtmetratges «Shituation», «Ciudad chicle», «Kafenio Kastelo» i «#PrecarityStory» a les 19h a Ca Revolta.

Sobre ACICOM

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació), és una associació independent, plural i crítica, amb 10 anys d'antiguitat, amb la qual es troben vinculats més de 900 persones de diferents àmbits, amb un denominador comú; l'interès per generar pensament, debat, acció i sinergies, en relació amb la comunicació i la defensa dels drets de la ciutadania.

L'àmbit d'actuació d’ACICOM se circumscriu al País Valencià, si bé són múltiples les ocasions en les quals els seus membres participen en activitats vinculades amb la comunicació a l'entorn de tot l'Estat, gràcies als nombrosos acords de col·laboració subscrits amb entitats similars de caràcter nacional.

En 2020, l’Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM) celebra el seu desè aniversari com a associació de caràcter cívic. Un temps en el qual els membres de l’organització han definit un entorn plural i independent que ha servit com a punt de trobada de persones que des d’òptiques diferents, han contribuït a desenvolupar un ampli ventall d’activitats.

La defensa dels drets de la ciutadania i especialment els drets relacionats amb la informació i la comunicació, tals com la llibertat d’expressió, el dret a la informació, el dret d’accés de la ciutadania als mitjans de comunicació, i la defensa de l’ús del valencià, són els principals senyals d’identitat amb les quals s’articula un complet ventall d’activitats organitzades per ACICOM amb l’impuls dels seus membres i col·laboradors.

La programació es pot consultar a través del següent enllaç:  https://www.acicom.org/fccc2020/programacio/

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací