Jordi Torrent guanya el Ciutat d'Alzira de Novel·la amb 'Els fantasmes i madame Levy'

Joaquim Espinós guanya en assaig, Carme Rufino en poesia i Álvaro Martínez en divulgació científica

per NLV, Bromera

Cultura

Jordi Torrent
Jordi Torrent

L'escriptor Jordi Torrent és el guanyador del XXXII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb Els fantasmes i madame Levy. El XXVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha sigut per a Álvaro Martínez per Lo común y lo extraordinario. El oxígeno: historia íntima de una molécula corriente; el XXII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, l’ha guanyat Joaquim Espinós per El bosc i la casa, i el XV Premi de Poesia Ibn Hafaja ha distingit Carme Rufino per La gerra d’Hècabe. Tal com ja es va fer públic, la guardonada amb el XV Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca ha sigut Marta Barceló, per Anar a Saturn i tornar; Joanjo Garcia ha merescut el XXV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per Els adeus del Jaguar; Francesc Puigpelat, autor de Cançons llunàtiques, ha estat guardonat amb el XXV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i, per últim, el V Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Enric Solbes Consorci Ribera i Valldigna ha estat per a l’il·lustrador Joan Subirana, amb La sopa de Tomàs.

Enguany, degut a situació derivada de la pandèmia de Covid-19, no ha tingut lloc la tradicional gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. En el seu lloc, s'ha celebrat un lliurament de premis en streaming que s'ha pogut veure en directe a les xarxes socials d’Edicions Bromera. Així, els guanyadors i guanyadores d'aquesta edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira han rebut els seus guardons de manera molt original en un programa audiovisual conduit per l'actriu Iolanda Muñoz. A aquesta edició s’havien presentat 340 originals que optaven a una dotació global de 61.000 €.

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací