La Lliga de Debat Universitària posarà el focus en l’oratòria en entorns digitals

per Xarxa Vives d'Universitats

Societat

Un dels primers títols que publicarà, a finals de 2021, serà un llibre de Louise Glück.
Un dels primers títols que publicarà, a finals de 2021, serà un llibre de Louise Glück.

La Lliga de Debat de Universitària de la Xarxa Vives es desenvoluparà en format telepresencial en l’edició de 2021. Es tracta d'una competició dialèctica en la qual, durant una setmana, diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la competició és fomentar l’ús de la paraula i potenciar capacitats com el treball en equip, l’argumentació i la posada en escena i la relació amb estudiants d’altres universitats.

La competició d’oratòria, que està adreçada a l’estudiantat de les universitats de la Xarxa Vives matriculat en el present curs, tindrà lloc del 27 d’abril al 7 de maig de 2021. El tema de debat serà «L’actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones?». Durant tota la competició, els debats es disputaran en sales virtuals, i tindran una durada de màxim 16 minuts, dividits en torns d’intervenció de 2 minuts. Cada equip participant representarà a la seua universitat i estarà format per un mínim de 2 i un màxim de 6 membres, a banda del capità/ana.

Atès el format telepresencial de l’activitat en la propera edició, els participants tindran l’oportunitat de formar-se prèviament en oratòria digital. Fani Grande (guionista, blocaire, escriptora i professora de comunicació eficaç) serà l’encarregada d’impartir un taller Fòrum Vives centrat en les eines i estratègies necessàries per desenvolupar amb èxit un discurs públic i oral l’entorn digital. La formació se centrarà en aspectes com el context i l’entorn de la comunicació en línia, la gestió de les emocions i la marca personal, les particularitats de l’oratòria en canals digitals, la comunicació no verbal i la prevenció de riscos del directe, entre d’altres.

La Lliga de Debat Universitària és una competició dialèctica entre equips d’estudiants universitaris que debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Des de l’any 2005, la competició fomenta entre l’estudiantat universitari l’ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l’anàlisi crítica i l’argumentació. L’activitat, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací