Nou atac de la dreta mediàtica contra la promoció del valencià per un concurs infantil a la Pobla de Vallbona

per NLV

Societat

Cartell del concurs
Cartell del concurs

Alguns mitjans de comunicació com ara Antena 3, El Mundo, El Español, La Cope o ABC han denunciat en les últimes hores una suposada discriminació al castellà tot fent-se ressò de la denúncia de l'associació Hablamos Español, pròxima a VOX, on es diu que l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha organitzat un concurs de cartes als Reis d'Orient que "discrimina als xiquets que s'expressen en castellà" perquè a les bases de la competició es demana que l'escrit estiga redactat en valencià.

En realitat es tracta d'una campanya gestionada per l’Agència de Promoció del Valencià del municipi juntament amb el Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de València i que ja s'ha dut a terme en anys anteriors a la mateixa població i a altres localitats valencianes.

A Twitter les reaccions no s'han fet esperar. Desenes d'usuaris han censurat l'atac dels mitjans conservadors al foment de la nostra llengua i a més alguns han recordat que precisament diaris com El Mundo han cobrat diners públics per publicitar campanyes de promoció del valencià.

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací