El PSPV expedienta i suspén de militància tres alcaldes valencians que s'han vacunat contra la covid-19

Es tracta dels batlles de Rafelbunyol (l'Horta Nord), el Verger (la Marina Alta) i els Poblets (la Marina Alta).

per NLV

Política

El PSPV ha obert expedient i ha suspès cautelarment de militància aquest diumenge tres alcaldes valencians que s'han vacunat contra la covid-19, tot i no pertànyer als grups de risc decretats pel Ministeri de Sanitat. Es tracta dels batlles de Rafelbunyol (l'Horta Nord), Fran López; el Verger (la Marina Alta), Ximo Coll, i els Poblets (la Marina Alta), Carolina Vives. «Només podem lamentar i retraure l'actitud d'aquests alcaldes que, en cap cas, poden enterbolir la tasca que tants responsables públics estan fent per gestionar la pandèmia», han assenyalat des del PSPV, que demana als seus militants i, especialment, als seus càrrecs públics i representants a les institucions, "ser els primers a donar exemple".

A finals de la setmana passada, l’alcalde del Verger, Ximo Coll, i l’alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives, tots dos del PSPV i matrimoni, es van vacunar contra la covid-19. Al centre de salut sobraven dosis i es van posar en contacte amb ells per inocular-los abans que es feren malbé.

El batlle del Verger ho va justificar adduint que va acceptar que el vacunaren perquè fa mesos que treballa amb persones de risc des de l’ajuntament i era millor això que tirar les dosis al fem. A més, va qualificar de «maniobra malèvola» que l’oposició provara de polemitzar amb aquest assumpte. Tanmateix, els fets han generat controvèrsia a la Marina Alta i el PSPV reconeixia que «podrien haver-se evitat», però que no s’ha actuat de «mala fe». 

No han sigut els únics. L’alcalde de Rafelbunyol, a l’Horta nord, el socialista Fran López, també va ser vacunat durant la primera jornada de vacunació, el passat 27 de desembre, a la residència de gent gran del municipi. En el seu cas, hi va accedir perquè va pensar que «ajudava a donar una sensació de confiança, tranquil·litat i seguretat a la ciutadania». Insisteix que no va demanar que li la posaren i ha demanat disculpes.

El primer edil de la Nucia (la Marina Baixa), i diputat provincial, Bernabé Cano, i el regidor de Sanitat, Manuel Alcalá, ambdós del Partit Popular, van rebre la vacuna fa uns dies. El PP ha volgut desmarcar-se del «gest insolidari» dels altres alcaldes amb l’argument que els motius han sigut «sanitaris», ja que el batlle té plaça de funcionari al centre de salut, com a metge de  família, i exerceix de metge del Club de Futbol la Nucia, i Alcalá, per la seua banda, és ATS al centre de salut Les Foietes. 

No obstant això, la Conselleria de Sanitat ha obert una investigació sobre aquests fets davant de la sospita d’alguna irregularitat. Arran d’això, el PP també ha anunciat que obrirà un expedient informatiu a Cano. El portaveu del grup socialista a la Diputació d’Alacant, Toni Francés, ha exigit responsabilitats i explicacions pel que ha esdevingut i demana a Carlos Mazón, president de la Diputació i president provincial del PP, que explique si el batlle de la Nucia pot compatibilitzar els seus càrrecs amb l’exercici de la medicina privada.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Agermana't ací