S'engega la Plataforma per la República Valenciana

per Comissió Pro-plataforma per la República Valenciana

Política

S'engega la Plataforma per la República Valenciana
S'engega la Plataforma per la República Valenciana

El moviment republicà valencià es desperta enguany amb una iniciativa inèdita. Ha estat un fet que ha anat quallant des de fa un temps a la vista dels senyals que darrerament estaven apareixent en les manifestacions i concentracions republicanes. Senyals que, com les estrelades valencianes amb l’estel blanc o roig,  reivindicaven la República Valenciana.

En un moment en què el moviment republicà espanyol es limita a actuar en la tasca de la Memòria Històrica Democràtica -potenciada des de Madrid, en el marc del regim del 78, per la vicepresidència del Govern i afavorida al País Valencià per la consellera del Botànic, Rosa Pérez Garijo-, l'acció del poder polític dona com a  resultat que el republicanisme espanyol aparque i no plantege la reivindicació política republicana i trencadora amb el regim del 78. Davant d’eixe panorama desmobilitzador, no és d’estranyar que el sobiranisme valencià republicà faça el pas per a coordinar el republicanisme polític de matriu valenciana i trencadora.

I així ha estat. A la crida feta la setmana passada per les xarxes socials, han respost, en poc temps, de dalt a baix del País Valencià, un bon nombre de persones de distintes poblacions valencianes com Alacant, Alcàntera de Xúquer, Alcoi, l’Alcora, Almussafes, Bellreguard, Benimaclet, Bétera, Burjassot, Castelló de la Plana, Catarroja, Catral, Crevillent, Dénia, Elx, Gandia, Museros, Oriola, Pedreguer, Sagunt, Santa Pola, València, la Vall d’Uixó, Vilamarxant, Xàbia, etc.

Un bon nombre de persones que s’han aplegat i signat un document que continua obert a més incorporacions. En aquest fan seua la Declaració de la Llotja de Mar, del 25 d’octubre de 2019, que signaren els partits extraparlamentaris valencians República Valenciana/PVE i Esquerra Valenciana, al costat d’altres partits sobiranistes independentistes i republicans institucionals bascs, catalans, gallecs i de les Illes Balears.

En l’escrit, reiteren el seu contingut quan es diu que més de quatre dècades després de l’aprovació de la Constitució Espanyola del 1978 es constata la impossibilitat d’una plena democratització de l’Estat per la resistència de les velles estructures del règim anterior i per la falta de voluntat política dels grans partits espanyols. Durant els últims anys, coincidint amb l’aparició de grans corrents polítics, tant en l’àmbit estatal com en el de les seves minories nacionals, que han qüestionat el resultat de la Transició, l’Estat ha entrat en una etapa de regressió cap a una política de caràcter cada vegada més autoritari, menys democràtic i més repressiu.

Davant esta situació política els signants fan una crida a no renunciar a continuar lluitant per la ruptura democràtica i per les repúbliques. També a reagrupar els sobiranistes/independentistes valencians republicans en una plataforma que, al marge de l’afiliació a partits o no dels seus membres, siga un lloc d’encontre per a impulsar les reivindicacions del sobiranisme valencià republicà, per l’Estat valencià i per la República Valenciana. Pensada esta com una fi en si mateixa no condicionada a res, però tampoc tancada a res.

Per a fer possible esta plataforma republicana i valencianista els promotors s’han constituït en la COMISSIÓ PRO-PLATAFORMA PER LA REPÚBLICA VALENCIANA encarregada d’organitzar i convocar la CONVENCIÓ on s’ha de constituir la PLATAFORMA PER LA REPÚBLICA VALENCIANA, aprovar la ponència política/organitzativa i elegir al o la, Coordinador o Coordinadora.

País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, de Dénia a Ademús, 17 gener del 2021.
 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Agermana't ací