Rafa Xambó llança una campanya de micromecenatge per a publicar el disc «La dansa d’un temps nou»

per NLV

Cultura

Rafa Xambó durant l'enregistrament de «La dansa d'un temps nou»
Rafa Xambó durant l'enregistrament de «La dansa d'un temps nou»

Rafa Xambó ha llançat una campanya de micromecenatge per tal de traure un disc amb onze temes: La dansa d’un temps nou. El cantautor valencià va reprendre l’activitat artística a principis de segle després d’un llarg silenci. Des que va començar a la dècada del 1970, Xambó ha rebut diversos premis i reconeixements i ha publicat sis àlbums.

En aquesta època de pandèmia, ens ofereix un recull d’onze cançons amb algun text propi i altres de Maria-Mercè Marçal, Anna Montero i Txema Martínez. També hi trobarem versions de poemes i cançons de Salvador Espriu amb Raimon, Nâzim Hikmet amb Pete Seeger, Manel Marí amb Toti Soler, Woody Guthrie amb Jeff Tweedy, Ovidi Montllor i John Lennon.

«Vivim un temps terrible en què la crisi civilitzatòria —ecològica, sanitària, econòmica i social—, la crisi de crisis, ens aboca a l'egoisme cínic o a la desesperació. Però també podem aferrar-nos a viure en la resistència a la barbàrie i la dignitat personal com una nova forma de felicitat i d’alegria», apunta Xambó. 

La singularitat del resultat —el disc ja està tot enregistrat— rau en la mirada amb la qual Xambó reinterpreta la cançó d'autor, el rock més elèctric i el folk genuí, als quals suma el recurs de la música electrònica. Una proposta diferent a tot el que l'artista ha fet fins ara.

 

Joan Palomares, Chris Attwel i Rafa Xambó a l'estudi

Els músics que han col·laborat amb el cantautor són Àlvar Carpi, un guitarrista amb llarga experiència i molta versatilitat (rock, blues, funk, folk...) que ha participat en més d'una vintena de projectes de grups i cantautors (Miquel Gil, Òscar Briz, Rafa Xambó i La Fusteria, Aljub, Soul Atac, Dani Miquel…); Salva Vázquez, pianista i professor de piano d'una àmplia formació clàssica i jazzística amb qui Xambó ja va treballar en el disc de Sonets de Shakespeare; Chris Attwell, baixista amb recorregut internacional format a Berkeley, que ha participat de l'escena del jazz i el pop a Londres durant anys i ha tocat amb artistes com ara Jorge Pardo, Gary Willis i Perico Sambeat; Ben Wirjo, baterista nascut a Texas (EUA), que fa 25 anys que toca professionalment i actualment toca per a Badlands, Johnny B. Zero, Junior Mackenzie, i Donallop; Joan Palomares, jove músic de la Safor amb una trajectòria destacada en l'escena electrònica i al capdavant de la banda Prozak Soup, i Miquel Xambó, jove guitarrista de flamenc i elèctric format amb José "El Piru" i Jacopo Mezzanoti. Ha posat l'EBow i la guitarra solista a Tempestes.

El treball s’ha dut a terme a Novoestudios amb una estratègia de prevenció de la Covid 19. Per aquest motiu, una part important ha estat feta pels músics a casa amb els seus mitjans. A l'estudi, Facundo Novo ha muntat els projectes i s'han enregistrat algunes guitarres acústiques, el baix, la bateria i les veus.

 

«La dansa d'un temps nou», de Rafa Xambó

D’altra banda, el disseny gràfic del disc ha anat a càrrec del dissenyador gràfic Cèsar Amiguet, el treball del qual està sovint relacionat amb la cultura de base, reivindicativa i d'arrel popular. Forma equip de treball i vida amb Anna Roig Llabata de La valenciana, i des del 2007 treballa també a Escola Valenciana com a director artístic de l'entitat. Autor de campanyes com ara el Sí al valencià, les Trobades d'escoles en valencià (2014-2018), els Premis Ovidi i l'any OHvidi del COM. En aquest cas, Amiguet  ha dut a terme el disseny a partir de les fotografies del mòbil de Rafa Xambó i de la relació interior/exterior tan present en aquests temps d'incertesa i d'esperança continguda.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Agermana't ací