Rafa Xambó llança una campanya de micromecenatge per a publicar el disc «La dansa d’un temps nou»
Rafa Xambó ha llançat una campanya de micromecenatge per tal de traure un disc amb onze temes: La dansa d’un temps nou. El cantautor valencià va reprendre l’activitat artística a principis de segle després d’un llarg silenci. Des que va començar a la dècada del 1970, Xambó ha rebut diversos premis i reconeixements i ha publicat sis àlbums.
En aquesta època de pandèmia, ens ofereix un recull d’onze cançons amb algun text propi i altres de Maria-Mercè Marçal, Anna Montero i Txema Martínez. També hi trobarem versions de poemes i cançons de Salvador Espriu amb Raimon, Nâzim Hikmet amb Pete Seeger, Manel Marí amb Toti Soler, Woody Guthrie amb Jeff Tweedy, Ovidi Montllor i John Lennon.
«Vivim un temps terrible en què la crisi civilitzatòria —ecològica, sanitària, econòmica i social—, la crisi de crisis, ens aboca a l'egoisme cínic o a la desesperació. Però també podem aferrar-nos a viure en la resistència a la barbàrie i la dignitat personal com una nova forma de felicitat i d’alegria», apunta Xambó.
La singularitat del resultat —el disc ja està tot enregistrat— rau en la mirada amb la qual Xambó reinterpreta la cançó d'autor, el rock més elèctric i el folk genuí, als quals suma el recurs de la música electrònica. Una proposta diferent a tot el que l'artista ha fet fins ara.

Els músics que han col·laborat amb el cantautor són Àlvar Carpi, un guitarrista amb llarga experiència i molta versatilitat (rock, blues, funk, folk...) que ha participat en més d'una vintena de projectes de grups i cantautors (Miquel Gil, Òscar Briz, Rafa Xambó i La Fusteria, Aljub, Soul Atac, Dani Miquel…); Salva Vázquez, pianista i professor de piano d'una àmplia formació clàssica i jazzística amb qui Xambó ja va treballar en el disc de Sonets de Shakespeare; Chris Attwell, baixista amb recorregut internacional format a Berkeley, que ha participat de l'escena del jazz i el pop a Londres durant anys i ha tocat amb artistes com ara Jorge Pardo, Gary Willis i Perico Sambeat; Ben Wirjo, baterista nascut a Texas (EUA), que fa 25 anys que toca professionalment i actualment toca per a Badlands, Johnny B. Zero, Junior Mackenzie, i Donallop; Joan Palomares, jove músic de la Safor amb una trajectòria destacada en l'escena electrònica i al capdavant de la banda Prozak Soup, i Miquel Xambó, jove guitarrista de flamenc i elèctric format amb José "El Piru" i Jacopo Mezzanoti. Ha posat l'EBow i la guitarra solista a Tempestes.
El treball s’ha dut a terme a Novoestudios amb una estratègia de prevenció de la Covid 19. Per aquest motiu, una part important ha estat feta pels músics a casa amb els seus mitjans. A l'estudi, Facundo Novo ha muntat els projectes i s'han enregistrat algunes guitarres acústiques, el baix, la bateria i les veus.

D’altra banda, el disseny gràfic del disc ha anat a càrrec del dissenyador gràfic Cèsar Amiguet, el treball del qual està sovint relacionat amb la cultura de base, reivindicativa i d'arrel popular. Forma equip de treball i vida amb Anna Roig Llabata de La valenciana, i des del 2007 treballa també a Escola Valenciana com a director artístic de l'entitat. Autor de campanyes com ara el Sí al valencià, les Trobades d'escoles en valencià (2014-2018), els Premis Ovidi i l'any OHvidi del COM. En aquest cas, Amiguet ha dut a terme el disseny a partir de les fotografies del mòbil de Rafa Xambó i de la relació interior/exterior tan present en aquests temps d'incertesa i d'esperança continguda.
Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.
Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!