La plataforma 'Decidim!' obri un espai de debat per a recuperar Diari La Veu

per NLV

Societat

Foto: DLV
Foto: DLV

Amb el lema #SalvemLaVeuPV, la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim!, ha començat una campanya de suport al projecte Nosaltres La Veu, una iniciativa creada amb l'objectiu de recuperar la publicació Diari La Veu, l'únic diari redactat en valencià al 100% i que va tancar les portes ara fa més d'un any. Entre les accions de Decidim! hi ha una compareixença de Moisès Vizcaíno, editor de Diari La Veu i promotor de Nosaltres La Veu.

L'acte serà aquesta vesprada a les 19h, es retransmetrà a través del canal de Youtube de Decidim! i també es podrà veure a la seua pàgina de Facebook. Comptarà amb la presència del director d'El Temps, Manel Lillo, el periodista Francesc Viadel i el sociòleg, músic i escriptor Rafa Xambó. L'objectiu principal de l'esdeveniment és sumar esforços i la posada en comú d'idees per tal de recuperar la publicació del diari al més prompte possible. Finalment, hi haurà un torn d'esmenes del públic a través del xat de YouTube i de Facebook, de manera que tothom qui es connecte a l'streaming podrà aportar allò que considere.

Aquesta acció té una importància addicional en aquests moments dins del full de ruta del projecte de recuperar Diari La Veu, atès que el passat 16 de desembre, la Inspecció de Treball i Seguretat Social va notificar a Edicions Diari La Veu Cooperativa Valenciana (empresa editora del Diari La Veu i propietària del domini diarilaveu.com) una acta de liquidació/infracció de 62.000,96 euros en concepte de quotes a la Seguretat Social no satisfetes per 58 col·laboradors externs i freelances que l’Administració entén que devien haver estat contractats en el règim general entre 2016 i 2019. Entre ells, alguns professors i professores, funcionaris, periodistes autònoms, professionals, jubilats... Fins i tot una notària per la confecció de tres escriptures, i una estudiant en pràctiques en conveni amb la Universitat. 

Com que cap d’aquests col·laboradors i freelances van ser mai treballadors a temps complet o parcial del Diari La Veu ni van fer cap treball ni feina a la redacció periodística ni van usar els mitjans materials i informàtics de La Veu, el ressò de la notícia no s'ha fet esperar en mitjans com El Temps, El Diario CVComunicació 21. A aquesta repercussió s'ha sumat també un allau de mostres de suport de la ciutadania, entre els quals s'hi troben plataformes com El Tempir, Plataforma per la Llengua o l'Assemblea Nacional Catalana i personatges públics com el senador Carles Mulet, Josep-Lluís Carod-Rovira, el periodita i subdirector de Nació Digital Ferran Casas o Rafa Xambó. 

L'acte es podrà veure també a través del web de Nosaltres La Veu, la publicació que, des de l'1 de gener de 2020, va engegar els seus motors amb l'única finalitat de no deixar morir Diari La Veu. Per això centra els seus esforços a impulsar una campanya de mecentatge que permeta la viabilitat del Diari de forma autogestionada.  

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací