La Generalitat prohibeix les reunions en espais privats i limita a dues persones aquelles que es facen al carrer

Les noves restriccions entraran en vigor aquest dilluns i es mantindran fins al 15 de febrer

per ACN / NLV

Política

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una declaració institucional / ACN
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una declaració institucional / ACN

El govern valencià ha decretat noves restriccions davant de l'avanç de la pandèmia de la covid-19. Les mesures entraran en vigor aquest dilluns i es mantindran fins al 15 de febrer. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que es limitaran les reunions que es facen en espais privats als convivents. Pel que fa a l'espai públic, només es podran reunir com a màxim dues persones de dos nuclis de convivència diferents. També s'ha fixat un confinament perimetral els caps de setmana i festius per a aquelles ciutats de més de 50.000 habitants com és el cas de València, Alacant, Castelló, Alcoi, Sagunt o Vila-real, entre altres. 

Paral·lelament, segueix en vigor el tancament de l'hostaleria, el tancament de comerços a partir de les 18h, el confinament nocturn a partir de les 22h, així com el tancament de les instal·lacions esportives. Pel que fa als desplaçaments, únicament s'autoritzaran els que estiguin adequadament justificats.

Puig ha admès que les noves mesures que s'han aprovat suposen un «esforç extra», recordant que no és temps de relacions socials, «tampoc al carrer». També ha subratllat que és complicat garantir-ne el compliment, però «no vol dir que no estiguem obligats a complir-les èticament».

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Agermana't ací