Les escriptores són les protagonistes del calendari 2021 d'Intersindical Dones i STEPV Dones

La presentació en línia tindrà lloc aquesta vesprada i comptarà amb les intervencions de Mónica Oltra, vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i de 25 escriptores valencianes

per NLV

Cultura

Intersindical Dones i STEPV Dones volen donar visibilitat a les protagonistes del món literari amb el calendari coeducatiu «Temps de dones, dones en el temps» 2021. Dones que hui en dia encara no tenen el mateix reconeixement que els seus companys escriptors.

El calendari s'ha editat en format digital i en paper. En aquest últim format es distribuiran 45.000 ejemplars, majoritàriament entre els centres docents, ja que s'ha dissenyat com una eina coeducativa per pal·liar l'absència de les dones als llibres de text i aportar propostes didàctiques que el professorat puga aplicar a les aules. Unes propostes que es troben en format abreviat en les darreres pàgines del calendari. A més, al web de l'Organització de Dones de la confederació Stes-Intersindical, hi ha dos dossiers que n'amplien la informació: un amb les biografies de les escriptores i un altre amb les activitats completes i en totes les llengües de l’Estat.

Al llarg dels 12 mesos de l'any, el calendari dona a conéixer escriptores de totes les èpoques: des d'autores de l'edat mitjana, el Renaixement, el Barroc i els segles següents fins a les contemporànies. També es dediquen alguns mesos a les escriptores en les diferents llengües de l'estat espanyol: català, gallec, èuscar i asturià.

Per tal de completar-ne la visibilització, cada casella recorda efemèrides referides a esdeveniments importants sobre les escriptores. A més, s'hi indiquen aquelles fites irrenunciables per recordar en la lluita feminista el 8 de març, el 25 de novembre...

La presentació en línia serà a les 17.30h i es podran connectar totes les persones que vulguen. L'acte serà conduït per M. Carmen Gil, coordinadora d’STEPV Dones, i  Beatriu Cardona i Prats, coordinadora Intersindical Dones. A més, comptarà amb la presència de Mónica Oltra, vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives. 

Hi participaran les escriptores Mercé Climent, Encarna Sant-Celoni, Rosa Roig, Carme Manuel, Gemma Pasqual, Marisol González, Aina Garcia Carbó, Elisa Ferrer, Begonya Mezquita, Isabel Garcia Canet, Pepa Guardiola, Núria Cadenes, Andrea Barberán, Lliris Picó, Anna Moner, Anna Álvarez, Antonia Rodenas, Rosario Raro, Ruth Sancho, M. Jesús Navarro, Isabel Donet, Dolors Gimeno, Begonya Pozo, Fani Grande i Pura Peris.

Com a cloenda de l'acte, es farà una lectura d’un breu fragment d’una novel·la d'Isabel-Clara Simó per part d’Emma Rodríguez Castelló, membre del Secretariat de la Intersindical Valenciana.

D'altra banda, a la pàgina del Facebook d'Intersindical Dones, s'hi poden veure els vídeos de les escriptores que intervindran a la presentació.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Agermana't ací