El fiscal en cap de Castelló de la Plana presenta la renúncia per vacunar-se quan no li tocava

José Luis Cuesta ha adduït «motius personals»

per ACN / NLV

Política

El Fiscal en cap de Castelló de la Plana presenta la renúncia per vacunar-se quan no li tocava
El Fiscal en cap de Castelló de la Plana presenta la renúncia per vacunar-se quan no li tocava

La fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, ha acceptat aquest dimecres la renúncia del fiscal en cap de Castelló de la Plana, José Luis Cuesta, després que s'haja donat a conéixer que es va vacunar al centre 9 d'Octubre de la ciutat el passat 11 de gener sense complir els requisits per a la fase actual del protocol. Segons una nota de la Fiscalia General de l'Estat, Delgado adopta la decisió «després de constatar l'incompliment» per part de Cuesta «del que disposa l'estratègia de vacunació». Cuesta ha adduït «motius personals» per presentar la renúncia. 

També ha transcendit la vacunació de la regidora de Sanitat de Dénia (la Marina Alta),  Cristina Morera, del PSPV, que ja ha dimitit de manera irrevocable i ha declinat rebre la segona dosi.  Ella i el seu marit van rebre el vaccí el passat 12 de gener a la residència municipal Santa Llúcia de la capital de la Marina Alta.

Cuesta i Morera s'afegeixen així a la llista d'autoritats i càrrecs públics valencians que s'han posat la vacuna sense pertànyer als grups de risc a què correspon vacunar-se. Una llista en què trobem els alcaldes de Rafelbunyol (l'Horta), Fran López, del PSPV; del Verger (la Marina Alta), Ximo Coll  del PSPV; dels Poblets (la Marina Alta), Carolina Vives, del PSPV, i de la Nucia (la Marina Baixa), Bernabé Cano, del PP. I, a més, els regidors d'Oriola (el Baix Segura), José Galiano, i de la Nucia (la Marina Baixa), Juan Baustista Roselló, tots dos del PP. L'últim cas que s'ha conegut ha estat el del batlle de Villafermosa del Riu (l'Alt Millars), Luis Rubio, del PP.