Sembra publica en català el llibre d’Andreu Escrivà sobre passar a l’acció davant la crisi climàtica

per NLV

Cultura

Andreu Escrivà
Andreu Escrivà

«I ara jo què faig? Com vèncer la culpa climàtica i passar a l’acció» és l’últim llibre que ha escrit l’ambientòleg i activista valencià Andreu Escrivà, que ara publica Sembra Llibres en català. Amb la vocació divulgativa que el caracteritza, Escrivà es proposa en aquest llibre fer-nos entendre quin és l’arrel de la crisi climàtica i ens motiva per a posar-nos en marxa i reduir-ne les conseqüències.

La crisi climàtica és un dels reptes més grans a què ens enfrontem com a humanitat. Cada dia ens arriben desenes de notícies alarmants i confuses que sovint ens dificulten comprendre la magnitud de la tragèdia. Enmig d’aquesta allau, tot i tenir clar que volem actuar per frenar-la, ens sentim culpables i desorientats i ens aturem. Més enllà de culpar al sistema o a grans factors externs sobre els quals tenim poca influència, Escrivà ens convida a fer petites accions en el nostre dia a dia que ajuden a transformar el nostre entorn més proper i, en conseqüència, que contribuisquen a canviar la situació. Buscar més temps per a nosaltres, participar en els col·lectius veïnals del barri o decidir quin mitjà de transport utilitzem cada vegada que ens desplacem poden tindre més impacte del que ens imaginem. A més, conscient que és difícil ser els perfectes ecologistes, l’autor ens ajuda a llevar-nos de sobre la culpa climàtica que de vegades no ens deixa actuar.

Sembra Llibres (2021)

Davant la pregunta «i ara, jo què faig», aquest llibre es presenta com un manual per a convidar-nos a prendre partit, de manera personal i col·lectiva, des de l’activisme quotidià. Lluny de teories grandiloqüents i solucions màgiques, pretén contribuir a sembrar el canvi des de baix. Un llibre ple de preguntes i també d’eines per a guanyar un futur d’esperança que ha publicat l’editorial Capital Swing en castellà i que ara Sembra Llibres tradueix al català a l’ambientòleg conegut per la divulgació científica i altres publicacions com «Encara no és tard. Claus per entendre i aturar el canvi climàtic» (Bromera, 2017), amb el qual va guanyar el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.

Andreu Escrivà (València, 1983) és llicenciat en Ciències Ambientals, màster en Conservació d’Ecosistemes i doctor en Biodiversitat. Ha treballat com a investigador al Centre d’Investigacions sobre Desertificació (CIDE) i a l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBiBE), i també com a consultor en sostenibilitat i comunicació. Ha publicat diversos articles científics en revistes especialitzades, i va formar part del Comité d’Experts en Canvi Climàtic de la Comunitat Valenciana entre el 2016 i el 2017. També exerceix de divulgador científic en el seu temps lliure i col·labora amb diferents mitjans de comunicació de premsa, ràdio i televisió. Va guanyar el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General amb el llibre Encara no és tard: claus per a entendre i aturar el canvi climàtic (Bromera, 2017).

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Agermana't ací