Escola Valenciana presenta una nova campanya del Voluntariat pel valencià en línia

L’acte tindrà lloc aquesta vesprada i comptarà amb les intervencions de Vicent Font, Xon Domènech i Dariana Groza

per NLV

Llengua

Escola Valenciana presenta una nova campanya del Voluntariat pel valencià en línia
Escola Valenciana presenta una nova campanya del Voluntariat pel valencià en línia

Escola Valenciana presentarà aquesta vesprada, a les 16 hores, la nova campanya del Voluntariat pel valencià en línia a través dels canals de Facebook, Youtube i Twitch de l’entitat. 

En l’acte intervindran els actuals coordinadors del programa, Vicent Font i Xon Domènech, i una convidada molt especial, Dariana Groza, que participarà en directe des de Romania. Groza, romanesa d’origen i valenciana d’adopció, ha estat coordinadora tècnica del Voluntariat pel valencià.

Aquest programa d’Escola Valenciana va estrenar la modalitat en línia el 2010 amb la finalitat que les persones que vulguen aprendre o compartir valencià puguen fer trobades virtuals.

Escola Valenciana, com sempre, ha preparat uns recursos per a ajudar les persones usuàries a emprar eines de comunicació digital i poder realitzar sessions de conversa des de les seues cases.

Vicent Font, durant el confinament de l’any passat, manifestava: «És una finestra d’oportunitat que hem d’aprofitar perquè el valencià arribe més lluny que mai. Amb aquest nou mètode, trenquem les fronteres físiques i podem posar en contacte persones des de Pilar de la Foradada fins a Vinaròs… I fins i tot gent que ha hagut de sortir del territori valencià».

Els ajuntaments que col·laboren amb la iniciativa rebran material literari i musical en valencià per a compartir digitalment amb les persones usuàries de la seua localitat.

Les persones interessades han de registrar-se a la pàgina web del Voluntariat pel valencià, on també trobaran un correu electrònic i un telèfon operatiu per a resoldre dubtes de qualsevol índole.

 

16 anys del Voluntariat pel valencià

El Voluntariat pel valencià és un projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen parlar en valencià.

Són moltes les persones que desitgen utilitzar el valencià per a comunicar-se i necessiten situacions reals de la vida per a fer-ho.

També les persones que aprenen valencià a les aules necessiten completar l’aprenentatge de la llengua oral. Voluntariat pel valencià pot ajudar-los a superar la possible inseguretat que provoca l’ús d’una nova llengua.

És una manera de facilitar aquest contacte personal entre un parlant del valencià i una persona disposada a reforçar l’aprenentatge previ.

Aquesta iniciativa, a més de facilitar un interlocutor per poder conversar en valencià, vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser «llengua d’acollida».

Aquest programa, que enguany celebra el seu 15é aniversari, participa de forma activa en més de 30 municipis del País Valencià i al llarg de la seua història ha ajudat a més de 20.000 persones a posar-se en contacte per a parlar valencià.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací