L'editorial Afers es llança a la publicació de narrativa amb una nova col·lecció

per NLV

Cultura

'Espurna', de Xavier Serra ha sigut el segon títol de la nova col·lecció de narrativa de l'editorial Afers
'Espurna', de Xavier Serra ha sigut el segon títol de la nova col·lecció de narrativa de l'editorial Afers

L'editorial Afers ha anunciat la seua nova col·lecció de narrativa. Després de prop de quaranta anys editant assaig d'història i pensament, l'editorial nascuda a Catarroja s'ha llançat a la publicació de creacions literàries en català i a la literatura estrangera, clàssica i contemporània. Autors nous i consolidats, pròxims i estrangers, conviuran sota el mateix segell, sempre amb el tret comú que seran publicats en català.

Mal jueu, de Piotr Smolar, va ser el primer títol que l'editorial va anunciar per a la seua nova col·lecció. Aquesta obra relata el descobriment familiar sobre la història del seu avi al gueto de Minsk, on havia fundat una xarxa de resistència, i la del seu pare durant la repressió d'estudiants de 1968 i l'onada de l'antisemitisme. L'autor va arribar a Israel com a corresponsal del diari Le Monde l’any 2014 i va ser testimoni de la tensió identitària de la democràcia, de l’augment de la intolerància i de la polarització del debat públic. Smolar explica que aquest llibre «travessa les nostres trajectòries, marcades per l’esborrament comú dels nostres orígens. En aquest temps d’assignació identitària, som mals jueus».

El segon títol anunciat per a la nova col·lecció d'Afers és Espurna, de Xavier Serra. Elaborada a partir dels testimonis, aquesta obra és una narració sense ficció de les aventures d’un grup de joves implicats en la lluita clandestina contra la dictadura del general Franco. La novel·la ressegueix les peripècies vitals d’uns personatges que van anar més enllà de repartir pamflets i d’organitzar grups de discussió d’ideologia marxista. Els protagonistes d’Espurna s’aferraren a la idea que la revolució era imminent i miraren d’aprofitar totes les escletxes dels darrers anys del franquisme.

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací