Els Bombers Forestals continuen denunciant la precarietat laboral d’una part del col·lectiu

La situació de frau de llei afecta quasi un trenta per cent de la plantilla del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana

per NLV

Societat

Els Bombers Forestals continuen denunciant la precarietat laboral d’una part del col·lectiu | MF
Els Bombers Forestals continuen denunciant la precarietat laboral d’una part del col·lectiu | MF

El col·lectiu de Bombers Forestals en Frau de Llei denuncia des del 2018 la situació de frau de llei o de precarietat en què es troba quasi un trenta per cent de la plantilla del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana. Unes 300 persones aproximadament que, malgrat que compleixen els requisits de l’Estatut del Treballador i el conveni col·lectiu per tal d’assolir un contracte indefinit o fix discontinu, continuen amb contractes temporals d’obra i servei. 

Al voltant de la meitat d'aquests operaris han aconseguit, mitjançant la via judicial, reconvertir els seus contractes en indefinits o indefinits no fixos, però la resta roman en situació fraudulenta. Tot i això, des del col·lectiu consideren que els treballadores amb contractes indefinits no fixos continuen en situació fraudulenta, ja que no tenen la plaça completament assegurada. A més, cal afegir a aquest grup els treballadors de la Unitat de Reforç, que s'hi incorporen sis mesos i enllacen contractes temporals des de fa anys, tot i que haurien de tindre contractes fixos discontinus.

«El conflicte ve de lluny -assenyala Miquel Férriz, subcap de la unitat de Sant Mateu (el Baix Maestrat) en declaracions a NLV-. De fet, es remunta a l’època en què la mercantil TRAGSA, l’empresa participada per la Generalitat Valenciana, gestionava el servei». Una empresa que, a partir del 2012, va deixar de convertir els contractes temporals en indefinits gràcies a la reforma laboral de l’exministre d’Hisenda Cristobal Montoro, que limitava la plantilla fixa de les empreses públiques. «Arran d’això, ens van fer signar contractes d’obra i servei, encara que els nostres llocs de treball són estructurals i hi havíem accedit a través del procés selectiu corresponent i, per tant, complíem tots els requisits exigits per a ocupar una plaça fixa», afirma Férriz. 

 

Els Bombers Forestal en Frau de Llei van començar a manifestar-se el 2018 | MF

Les mobilitzacions van començar el 2018

Els Bombers Forestals en Frau de Llei van començar a mobilitzar-se a finals del 2018 per tal de reivindicar-ne l'estabilització i una millora de les condicions laborals amb una sèrie de manifestacions i vagues. Es van aconseguir alguns acords amb la Generalitat, entre els quals «l’equiparació salarial, la creació d’un nou conveni i la solució al problema de la concatenació de contractes temporals». També va ser aleshores quan una nova mercantil pública, la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE) -adscrita a la Conselleria de Justícia, que és la que té les competències en matèria de protecció civil, extinció d'incendis i emergències, i n’exerceix la tutela mitjançant l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències-, se’n va fer càrrec de la gestió i va subrogar el personal de TRAGSA.

En aquell moment, la vicepresidenta i portaveu del Govern, Mónica Oltra, declarava que aquesta societat «cent per cent pública» havia de «respondre amb serenitat» a les necessitats del col·lectiu i a la reclamació d'equiparació salarial. Tanmateix, apunta Férriz, «després d’un any i escaig esperant que això es produïra, la consellera de Justícia Gabriela Bravo va comunicar als sindicats que l’únic camí per canviar la nostra situació era la via judicial».

Segons el col·lectiu, «el govern del Botànic està incomplint els acords signats a finals del 2018». Férriz insisteix: «Volen que siguen els jutges els que dicten sentència sobre els nostres casos encara que l’empresa no compleix l’Estatut del Treballador ni l’article 23 d’estabilitat laboral del nostre conveni col·lectiu. A més, també vulnera la directiva 99/70 de la Unió Europea i les sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) respecte de la temporalitat i el frau de llei. Exigeixen que complim el que dicte la justícia mentre l’empresa no compleix les normatives i les resolucions de la UE».

 

Intervenció dels Bombers Forestals en un incendi | MF

Les sentències dels tribunals

Això ha fet que una part dels treballadors haja portat el seu cas a judici i que hagen obtingut sentències favorables al Tribunal Superior de Justícia i al Tribunal Suprem. Tanmateix, el juny del 2020, el Tribunal Suprem va emetre una sentència en el cas d'un bomber contractat de manera fraudulenta per una altra empresa pública, AENA, segons la qual aquest havia de ser indefinit no fix. En base a aquesta resolució, el TS va unificar la doctrina del frau de llei i l’abús de temporalitat de les empreses públiques: els treballadors contractats de manera il·legal s’havien de convertir en indefinits no fixos. És a dir, que podien ocupar la seua plaça fins que es convocara una oferta pública d’ocupació (OPO) per cobrir-la.

 «Això implica que les places dels treballadors que, segons les anteriors sentències judicials, són indefinides no fixes han de tornar a eixir a concurs públic», diu Férriz. Per tant,  si s'aplica, «hauran de tirar al carrer persones que ja estan cinc, set o deu anys treballats i que han demostrat mèrit i capacitat». Treballadors que «si volen continuar ocupant la seua plaça, hauran de presentar-se a una oposició una altra vegada».

Mentre SGISE justifica la situació al·legant que només es poden consolidar places a través d’una OPO o d’una sentència judicial, Férriz assevera que «la solució depén de la voluntat política».  Així, «es podrien dur a terme processos d’estabilització per mèrits diferenciats perfectament legals, formules com personal a extingir o la fixesa com a sanció per l’abús de temporalitat». 

El Síndic de Comptes va publicar l’any passat un informe del període 2016-2019 en què indica que un 50% dels treballadors de l’empresa amb contractes temporals o d’obra i servei haurien de ser indefinits o fixos discontinus perquè compleixen els requisits exigits per l’article 23 del conveni col·lectiu. Però el consell d’administració de SGISE no n'ha fet cas. 

Els Bombers Forestals en Frau de Llei demanen que s’articule una taula de negociació entre els sindicats i l’administració per solucionar aquest assumpte. «Farem tot el que calga per assolir les nostres reivindicacions» remarca Férriz.

 

La publicació d'aquest contingut ha sigut possible gràcies a les més de 600 agermanades.
Amb una donació de 150€ a la fundació Jordi de Sant
Jordi és possible recuperar fins al 100% de l'import.

Suma-t’hi! Només amb el teu suport recuperarem Diari La Veu!
Agermana't ací