Sembra Llibres publica 'Swing, swing, swing', històries de jazz, rebel·lia i ball de Jordi Martí-Rueda

L’autor de 'Brigadistes' publica amb Sembra Llibres les històries d’aquells que van lluitar contra el racisme, el feixisme i el masclisme a ritme de jazz

per NLV

Cultura

Jordi Martí-Rueda
Jordi Martí-Rueda

L’historiador i escriptor de Brigadistes. Vides per la llibertat. Jordi Martí-Rueda és l’autor de l’última llavor de l’editorial Sembra Llibres, Swing, swing, swing, una obra que ens ofereix un vibrant mosaic de relats entrellaçats que evidencien que el swing i el lindy-hop van ser molt més que una música i un ball. A través d’un viatge apassionant que ens transporta a Louisiana, Nova York, Chicago, la França ocupada o l’Alemanya nazi, l’autor ens fa reviure històries extraordinàries dels homes i les dones que van revolucionar les pistes de ball mentre desafiaven el racisme, el feixisme i el masclisme.

Quan a Louis Armstrong li van posar una corneta a les mans perquè despertara tot l’orfenat, amb la primera nota va entendre que havia nascut per ser músic. Ella Fitzgerald vivia al carrer, vestia parracs i duia sabates d’home, però es va jurar que un dia faria seus els escenaris. En plena allau de repressió racista, el veïnat de Harlem va ser capaç d’inventar el ball més excitant dels anys trenta. Als camps de concentració nazis, hi havia joves que cantaven swing a mitja veu per sobreviure dia a dia. Aquests són alguns dels temes que es desenvolupen als vint-i-sis relats curts (un per cada lletra de l’abecedari) a través dels quals l’autor ens parla de les vides de jazz, rebel·lia i ball que ens han ensenyat com obrir escletxes d’esperança en temps de foscor.

Jordi Martí-Rueda és escriptor i historiador. El 2014 va publicar Tocats pel vent. Cinc històries humanes de les Brigades Internacionals i la Guerra Civil (Pagès Editors), que va merèixer el premi Liberisliber de no-ficció 2015 i es va traduir al castellà com a Cinco rebeldes (Editorial Milenio). El 2020 va publicar Brigadistes. Vides per la llibertat (Tigre de Paper), un recull de seixanta relats escrits des de l’emoció i el compromís. Ha treballat en el sector editorial i en diversos projectes de memòria històrica, i actualment ho fa a la Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya.

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací