Els Mossos detenen el raper Pablo Hasél a la Universitat de Lleida

Es tracta del primer músic que entra a presó per les seues cançons des de fa dècades

per ACN / NLV

Societat

Els Mossos detenen el raper Pablo Hásel a la Universitat de Lleida
Els Mossos detenen el raper Pablo Hásel a la Universitat de Lleida

Els Mossos d'Esquadra han detingut el raper Pablo Hasél en un operatiu que ha començat aquest dimarts a primera hora del matí. El termini perquè Hasél ingressara a presó s'havia esgotat el passat divendres. Els agents s'han emportat Hasél enmig de crits d'estudiants i altres persones que s'havien concentrat al voltant de la universitat com a mostra de suport al cantant.

Els Mossos han tret un a un els estudiants que s'havien atrinxerat a l'edifici amb el raper per donar-li suport, en una tancada que va començar dilluns. Hasél està condemnat a 2 anys i 9 mesos per l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i justifica la tancada al rectorat per evitar posar «fàcil» la seua detenció perquè ingresse a presó. 

L'ingrés a la presó d'Hasél es produeix després de l'anunci del Ministeri de Justícia d'una reforma del Codi Penal perquè les manifestacions en l'exercici de la llibertat d'expressió no contemplen mesures de presó.

El passat huit de febrer, la Secretaria d'Estat de Comunicació va anunciar que el Ministeri de Justícia plantejarà «una revisió dels delictes relacionats amb excessos en l'exercici de la llibertat d'expressió perquè només es castiguin conductes que suposen clarament la creació d'un risc per a l'ordre públic o la provocació d'alguna mena de conducta violenta, amb penes dissuasives, però no privatives de llibertat», perquè «els excessos verbals han de romandre al marge del càstig penal».

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací