Presentació de la novel·la 'Dissabte, jazz' de Rafa Gomar, guanyadora del Certamen Castellum Ripae 2019

L'acte es celebrarà en línia el divendres 19 de febrer a partir de les 19h i comptarà amb la participació del regidor Richard Garrigues, l'editora del llibre Núria Sendra i l'autor del llibre

per NLV

Cultura

Rafa Gomar i Lloret
Rafa Gomar i Lloret

Demà, divendres 19 de febrer, es presenta la novel·la Dissabte, jazz de Rafa Gomar, guanyadora del Certament Castellum Ripae 2019 i guardonada amb el Premi Soler i Estruch de Castelló (la Ribera Alta). L'acte es celebrarà en línia, a través de la plataforma Zoom, a partir de les 19h i comptarà amb la participació del regidor Richard Garrigues, l'editora del llibre Núria Sendra i l'autor del llibre. 

 

Dissabte, jazz

Els protagonistes de Dissabte, jazz, Roser i Enric, viuen una segona oportunitat en la vida. Han quedat a la nit per anar a un concert de jazz. Durant el dia fan les activitats quotidianes d’un dissabte, el que els duu a trobar-se o evocar múltiples històries personals pròpies o de les persones que van creuant-se en el seu camí. Vides desaparegudes que aporten una melodia nostàlgica; vides dures, que donen un so greu; petites o grans traïcions amb notes estridents... S’hi expressen els dubtes, les certeses, les pors, les misèries i les grandeses de multitud de personatges ubicats en el nostre present. Es tracta de respondre a l’anestèsia emocional on sovint ens endinsa la pèrdua dels éssers estimats, la malaltia, l’amor i el desamor o les adversitats quotidianes, i ser capaços de trobar nous escenaris o veure’ls amb uns altres ulls. Tot plegat, amb música de jazz.

Edicions del Bullent (2019)

 

Sobre l'autor

Rafa Gomar (Gandia, 1955) compta amb una dilatada trajectòria literària amb més de vint títols publicats i nombrosos premis, tant de poesia, com de conte curt o novel·la. Ha col·laborat en revistes com ara Papers de Cultura, Boom, Saó, El Temps, Caràcters, Serra d’Or o L’Aiguadolç, entre altres. 

Gomar inicia el seu currículum literari el 1979 amb el llibre Les quotidianies d’Arístides, premi de poesia als I Premis Abril de Benidorm i, més endavant, en destaquem l’obra Legítima defensa (Premi Víctor Català de contes i narracions i Premi dels escriptors valencians a la millor obra de narrativa publicada en 1991), Batecs (XXXIX Premi Recull de narrativa Joaquim Ruyra de Blanes, 2000), el dietari Vianant (2007), la novel·la Andròmines  (Premi Octubre Andròmina de narrativa, 2009) o la novel·la Vidres en la moqueta (2019). Amb Dissabte, jazz ha guanyat el 63é Premi Soler i Estruch.

 


 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací