Baldoví critica el Govern espanyol per les càrregues policials a València: «Amb els nazis no s'atreveixen»

Compromís considera desproporcionada l'actuació del Govern del PSOE i Unides Podem en la concentració per la llibertat de Pablo Hasél

per NLV

Política

Joan Baldoví durant la seua intervenció al Congrés espanyol
Joan Baldoví durant la seua intervenció al Congrés espanyol

El portaveu de Compromís al Congrés espanyol, Joan Baldoví, ha interromput el Ple per condemnar l'actuació del Govern espanyol a València en ordenar càrregues policials per dissoldre una concentració que demanava la llibertat del raper empresonat Pablo Hasél.

«Per què, ara que tenim un govern progressista la policia mai apareix en les manifestacions feixistes i continua apareixent i carregant en les manifestacions de gent d'esquerres?», ha preguntat Baldoví des de la tribuna del Congrés espanyol.

«Ahir, a València, una altra vegada la policia, que depén d'aquest govern de PSOE i Unides Podem, va carregar contra gent que només demanava llibertat d'expressió. Contra la gent normal envien les porres, però contra els nazis no s'atreveixen».

Compromís pregunta i sol·licita la compareixença de Marlaska

La coalició ha sol·licitat formalment la compareixença del ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per tal que esclarisca per què es van autoritzar càrregues contra els manifestants i ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries per saber qui va autoritzar aquestes càrregues.

Baldoví també ha demanat explicacions sobre en quins actes es justifica l'ús de la força per part dels cossos i forces de seguretat de l'estat i si el Govern de coalició considera que l'actuació va ser proporcional a les expressions pacífiques de la concentració.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací