Sánchez ofereix «lleialtat» a ERC i avisa que tornarà a haver «guirigall» si no hi ha estratègia compartida

El secretari general de JxCat defensa que s'ha de negociar la legislatura, no el govern

per ACN

Política

Sánchez ofereix «lleialtat» a ERC i avisa que tornarà a haver «guirigall» si no hi ha estratègia compartida
Sánchez ofereix «lleialtat» a ERC i avisa que tornarà a haver «guirigall» si no hi ha estratègia compartida

El secretari general de JxCat, Jordi Sánchez, ofereix a ERC «lleialtat absoluta» als acords que es basteixen. En una entrevista a l'Ara, Sánchez ha remarcat que cal una «estratègia compartida» per evitar els «errors» de l'anterior legislatura. «El que no pot passar és que encarem la pròxima legislatura sense resoldre-ho, això, perquè aleshores tindríem de nou un guirigall», ha afegit. Sánchez aposta per negociar la legislatura i no el govern. Segons ha afirmat, no fer-ho seria «enormement irresponsable» perquè abocaria el futur president Pere Aragonès a unes «tensions i una inestabilitat» que «no es mereix ni ell ni el ciutadà». «El que necessitem ara és posar-nos d’acord i garantir 4 anys d’un govern i d’una majoria sòlida», ha conclós.

Sánchez ha insistit que l'independentisme ha d'aparéixer amb una veu plural però coordinada per parlar a la població de Catalunya i per interpel·lar el govern espanyol i les institucions europees.

Preguntat per si vist el resultat del 14-F va ser un error no anar en coalició amb el PDeCAT, ha respost que no li toca a JxCat fer una reflexió. «El que ens dol és que hi haja hagut 75.000 vots que no han estat útils a l’independentisme», ha afegit.

I respecte a la voluntat de l'expresident Artur Mas de «reconciliar» JxCat i el PdeCAT, Sánchez s'ha mostrat absolutament obert a «continuar sumant persones però no sigles». En aquest sentit, ha afirmat que qualsevol afiliat i votant del PDeCAT serà benvingut.

 

La publicació d'aquest contingut ha sigut possible gràcies a les més de 600 agermanades.
Amb una donació de 150€ a la fundació Jordi de Sant
Jordi és possible recuperar fins al 100% de l'import.

Suma-t’hi! Només amb el teu suport recuperarem Diari La Veu!
Agermana't ací