324 candidatures opten a ser finalistes als VIII Premis Martí Gasull i Roig

La Plataforma per la Llengua va tancar divendres la primera etapa de participació amb 636 propostes, de les quals venen les més de tres-centes candidatures

per Plataforma per la Llengua

Cultura

324 candidatures opten a ser finalistes a la vuitena edició dels Premis Martí Gasull i Roig
324 candidatures opten a ser finalistes a la vuitena edició dels Premis Martí Gasull i Roig

Els Premis Martí Gasull i Roig, que reconeixen la tasca a favor de la llengua catalana d'una persona o entitat del domini lingüístic, tanquen la primera etapa de participació amb una xifra rècord de candidatures: s'han suggerit 324 persones i entitats per guanyar el guardó d'aquesta huitena edició. La Plataforma per la Llengua ha rebut més de 636 propostes, entre les quals es troben persones del món literari, entitats del tercer sector, diaris i revistes, cantants i creadors de continguts audiovisuals.

La huitena edició dels Premis Martí Gasull i Roig segueix ara el procediment habitual. El jurat, format per Eva Bertrana, Òscar Escuder (president de la Plataforma per la Llengua), Anna Moner, Carme Forcadell, Isona Passola, Joan Maria Pou, Pilar Roig, Fanny Tur i Xevi Xirgo, organitza el debat i la presa de decisions d'acord amb el seu propi criteri. D'entre les candidatures presentades al Premi Martí Gasull i Roig, el jurat en proposa tres perquè passen a votació popular. La votació popular es canalitza a través del web premismartigasull.cat i és oberta a tothom que hi vulga participar.

La candidatura més votada serà la guanyadora del premi. En cas d'empat, el jurat en decideix la vencedora, ja que el premi es concedeix a un sol candidat. El premi només es pot considerar desert en cas de manca de nominacions.

A més, el jurat proposa i vota directament la persona que consideri mereixedora del Premi Especial del Jurat Martí Gasull i Roig, que en cap cas pot coincidir amb cap dels tres finalistes de l'edició del Premi Martí Gasull i Roig.

La Plataforma per la Llengua obrirà el 15 de març un període de votació popular a través del web per escollir entre les tres propostes finalistes la persona o entitat guanyadora de la huitena edició. El veredicte es farà públic durant l'acte de lliurament de premis al Teatre Poliorama de Barcelona el 19 d'abril.

Els Premis tindran dues modalitats: el Premi Martí Gasull i Roig i el Premi Especial del Jurat Martí Gasull i Roig. Aquest segon guardó, que es dona per 5é any consecutiu, té un caràcter honorífic i el concedeix el jurat a persones que s'han distingit per la defensa de la llengua i la millora de la situació del català durant la seua trajectòria.

L'ONG del català vol agrair l'alta implicació en aquesta primera fase dels premis i convida a continuar participant en la votació dels finalistes.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací