Fusionar o cooperar entre capçaleres en valencià: guanyar-guanyar

per Moisès Vizcaino

Tribuna

En el portal català del sector de la comunicació, Comunicació21, podeu trobar l’entrevista a l’editor de Diari Millars Rubén Soto, amb el següent titular: «Una fusió entre les petites capçaleres en valencià ens faria molt més forts».

La proposta de fusionar les xicotetes capçaleres en valencià per assolir més fortalesa en el panorama comunicatiu del País Valencià sembla una idea valenta i interessant, a la qual volem afegir-hi una reflexió.

Abans d’arribar a aquesta proposta de fusió, considerem essencial crear una dinàmica amb accions concretes entre mitjans de comunicació privats en valencià que ens porten a sumar i cooperar a partir de diferents experiències, estructures de col·laboració i de coordinació.

L’aliança entre El Grat, periòdic de l’Alcoià i les comarques centrals valencianes, i la publicació digital Nosaltres la Veu i La Veu dels Llibres, l'hem bastida des del mes de març del 2020, creant sinergies i complicitats amb la filosofia de guanyar-guanyar (en anglès, win-win), que fa referència precisament a la situació, l’estratègia, la negociació o l’acord que resulta positiu o satisfactori per a totes les parts implicades.

El sector valencià del periodisme i la comunicació encara és majoritàriament en castellà i d‘àmbit provincial, sense consciència de país ni lingüística. Per això, crear espais d’intersecció per sumar i cooperar ens fa més forts. I volem ser més forts per a vertebrar comunicativament el País Valencià i normalitzar la nostra llengua en el sistema mediàtic valencià.

 

Agermana't
Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací