À Punt anuncia que s'incorpora a la plataforma Bon dia TV

La radiotelevisió pública valenciana s'incorpora a la plataforma digital Bon dia TV juntament amb TV3 i IB3

per NLV

Societat

À Punt anuncia que s'incorpora a la plataforma Bon dia TV
À Punt anuncia que s'incorpora a la plataforma Bon dia TV

À Punt Mèdia ha fet públic que s'incorpora a la plataforma digital Bon dia TV juntament amb la TV3 i IB3. Un èxit en el camí fins a aconseguir la plena reciprocitat de tots els canals de comunicació públics en català, tal com ha confirmat el diari Ara de fonts de la cadena.

L'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) van posar en marxa la plataforma Bon dia TV per compartir continguts i difondre'ls per internet. Ara, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) se suma a la iniciativa, després d'haver-la rebutjada el 2018, en una aposta clara per coproduir continguts que generaran oportunitats tant per a la llengua com per als nostres sectors audiovisuals de referència. 

À punt, TV3 i IB3 ja havien iniciat unes línies de treball en comú, amb la coproducció de programes i la cessió de continguts, com ara FavoritsLa forastera o Merlí.  L'última col·laboració, i la més exitosa, va ser l’emissió simultània per les tres cadenes de La mort de Guillem. L'experiència es repetirà el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb Frederica Montseny, la dona que parla, una pel·lícula sobre la vida de la ministra de Sanitat durant la Segona República espanyola. Un film que s'ha dut a terme amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura i del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El responsables de la campanya «Reciprocitat Ara!», creada per aconseguir la reciprocitat de tots els mitjans en llengua catalana arreu del territori de l'àmbit lingüístic, han emés un comunicat en què assenyalen que «aquest important pas no és alié a la persistent campanya «Reciprocitat Ara!», llançada des de fa més d'un any des de Decidim i que ha comptat des d'un primer moment amb el suport i la participació de Plataforma per la Llengua».

D'ençà que s'ha fet pública la notícia, «estem rebent missatges de felicitació i alè, però també alguns altres que ens conviden a acontentar-nos amb aquesta fita i que deixem de reivindicar la reciprocitat plena», diuen.

Consideren que la incorporació d'Àpunt a Bon dia TV, «és un èxit de totes les persones i entitats que estem treballant per aconseguir aquest espai de normalitat per al valencià, i que, ara, amb més força si cal, hem de continuar treballant a favor de la reciprocitat plena». Per això, «aquest pas modest, però important que ha de servir per a esperonar-nos, no per a frenar-nos».

El gerent d'Escola Valenciana, Francesc Felipe, també ha mostrat la seua satisfacció a Twitter: «Es confirma un pas importantíssim cap a la normalització de l’espai comunicatiu en la nostra llengua. La incorporació d’À punt a Bon dia TV, la plataforma conjunta de TV3 i IB3, obri un ventall de possibilitats». Felipe ha felicitat «les tres parts per tot el que han avançat sense fer cap soroll en la normalització d’aquest tema» i ha insistit que «cal un pas més i culminar-ho». Amb la incorporació d'À Punt a la plataforma Bon dia TV: «Multiplicarem el pressupost, el públic i l’audiència». I aquest fet, «no ha passat per Madrid sinó per Sant Joan Despí, Burjassot i Calvià». Per això demana que «aprofundim aquest eix que s’ha iniciat». «Enhorabona a les persones que ho estan fent possible i que faran possible moltes més coses que vindran», ha conclòs.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací