Puig i Aragonès parlen per mantindre tancades les fronteres per Setmana Santa

El president valencià demana als territoris veïns que tinguen confinament perimetral per minimitzar moviments

per ACN / NLV

Política

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig,  i el vicepresident de la Generalitat de Catalunya amb funcions de president, Pere Aragonès, han parlat de mantindre tancades les fronteres de Catalunya i el País Valencià durant la Setmana Santa. Segons han avançat diversos mitjans i han confirmat a l'ACN fonts del Govern català, el president valencià ha demanat a Aragonès i als executius de les Illes Balears, l'Aragó, Castella-la Manxa i Múrcia que no permeten la circulació entre territoris durant els festius de principis d'abril. Així, tot i no haver-hi cap acord en ferm com a tal, Puig i Aragonès han coincidit en remarcar la necessitat de no alçar el confinament perimetral territorial. 

Les citades fonts han explicat que la conversa entre Aragonès i Puig s'ha produït «per telèfon aquesta setmana» i ha servit perquè ambdós mandataris compartiren preocupacions i manifestaren la voluntat de mantindre el confiament perimetral que no permet eixir ni entrar de la comunitat autònoma. Aragonès i Puig van intercanviar informació sobre la situació de la pandèmia de COVID-19 a Catalunya i al País Valencià i van emplaçar-se a seguir parlant.

En un comunicat, la Generalitat Valenciana ha detallat que Puig s'ha dirigit a la Generalitat de Catalunya i a la resta de governs limítrofs per demanar-los «treballar conjuntament» per restringir «al màxim» la mobilitat durant les vacances de Pasqua. La conversa amb els presidents de les Balears, l'Aragó, Castella-la Manxa i Múrcia, així com amb Aragonès, també han servit per acordar una posició conjunta davant del Consell Interterritorial de Salut que se celebra aquest dimecres.

 

Agermana't
Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací