Compromís proposa reforçar les plantilles d’infermeria dels centres de salut per garantir l’atenció sanitària a les escoles públiques

Segons el diputat Carles Esteve, «durant la pandèmia hem aconseguit millorar prou els mecanismes de coordinació entre l’àmbit sanitari i l’educatiu»

per NLV

Política

El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Sanitat i Consum de les Corts, Carles Esteve
El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Sanitat i Consum de les Corts, Carles Esteve

El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Sanitat i Consum de les Corts, Carles Esteve, ha presentat aquest dijous una proposta per tal que des del parlament valencià s’inste el Consell a desenvolupar una estratègia permanent de reforç de la vigilància sanitària, informació i formació, per part del personal d’infermeria dels centres de salut als centres educatius mantinguts amb fons públics. La iniciativa també recull que en casos d’alumnat amb malalties pediàtriques cròniques sensibles, que necessiten un acompanyament sanitari professional, l’atenció es realitze en les mateixes instal·lacions educatives quan calga.

Segons Esteve, «durant la pandèmia hem aconseguit millorar prou els mecanismes de coordinació entre l’àmbit sanitari i l’educatiu. Per això la idea és que, tan bon punt disminuïsca la pressió que té ara mateix el sistema sanitari, es faça un reforç de les plantilles d’infermeria dels centres de salut que hauria d’estar enfocat a l’atenció a xiquets i xiquetes amb malalties cròniques». Una atenció en l’escola per tal que «aquests i aquestes professionals puguen fer part de la seua jornada laboral al mateix centre, fent campanyes d’informació i de formació per al professorat, l’alumnat i, fins i tot, els pares i mares; i accions formatives per a educació i promoció de la salut».

A més, també ha assenyalat que «la vigilància i atenció des del sistema sanitari és un element necessari per al tractament i seguiment de la malaltia per part dels professionals de la salut». Per això, «la vinculació entre els centres educatius i els centres de salut adscrits, present en la normativa, permet aprofundir la vinculació entre l’àmbit educatiu i el sanitari, en aquest cas, per tractar l’alumnat que precisa d’un seguiment més exhaustiu de la seua malaltia, així com per a formar el professorat, les famílies, i sensibilitzar el mateix alumnat sobre les malalties pediàtriques, sobre la prevenció i sobre hàbits de vida saludable».

En aquest sentit, el diputat de Compromís ha destacat que «els i les professionals d’infermeria poden desenvolupar aquesta tasca tan necessària, i per a fer-ho possible, cal implementar una estratègia de reforç del personal d’infermeria en aquells centres de salut referenciats a centres educatius que compten amb alumnat amb malalties pediàtriques cròniques, per tal que puguen fer eixe seguiment i vigilància, així com assistir al centre educatiu quan siga necessari».

D’altra banda, la proposta presentada també aborda «la necessitat de dissenyar i difondre, junt amb les associacions de pacients i atenent al calendari escolar, campanyes informatives sobre la detecció de malalties pediàtriques cròniques en edat escolar per tal d’informar el professorat, famílies i alumnat. A més de plantejar la possibilitat d’oferir accions formatives als CEFIREs relacionades amb la detecció de malalties pediàtriques cròniques en edat escolar, per a millorar la sensibilitat i coneixements del professorat en aquest àmbit, així com la integració dels xiquets i xiquetes», ha conclòs el diputat Carles Esteve.

Agermana't
Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací