Irene Montero: «La força del feminisme no es mesurarà en quantes dones aconseguim eixir al carrer aquest 8-M»

Els comuns i Unides Podem denuncien una campanya de l'extrema dreta per «situar les dones i el feminisme a la diana»

per ACN / NLV

Política

Acte feminista organitzat pels Comuns i Unides Podem aquest diumenge | ACN
Acte feminista organitzat pels Comuns i Unides Podem aquest diumenge | ACN

La ministra d'Igualtat del govern espanyol, Irene Montero, ha participat aquest diumenge en un acte feminista organitzat pels comuns i Unides Podem on ha deixat clar que «s'equivocarà qui pretenga mesurar la força del moviment feminista en funció de si les places i els carrers estan plens». «La nostra força no es mesurarà en quantes dones aconseguim eixir al carrer el 8-M», ha puntualitzat. 

Montero ha volgut deixar clar que el feminisme té «més força que mai».  Segons ella, «la força del feminisme es veurà reflectida en la força de les preguntes que el moviment ha sigut capaç de posar al centre del debat públic, i també per la força de la proposta de transformació social tan profunda que el feminisme fa pel conjunt de la societat». 

D'altra banda, la ministra d'Igualtat ha denunciat la «campanya de l'extrema dreta» per desprestigiar el moviment feminista i ha assegurat que hi ha una «operació política de dretes per situar a la diana les dones i el feminisme». A més, ha dit que una de les «majors representants» d'aquesta operació ha estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. «Aquesta campanya de dretes és intel·ligent perquè no va al punt més dèbil, sinó al més fort, que són les dones», assegura. 

També s'hi ha referit l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assegurat que «l'assetjament personal que pateix Irene Montero és immoral, inaudit i traspassa totes les línies vermelles». De la seua banda, la portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu, Sira Rego, ha lamentat que el feminisme es troba davant d'una «ofensiva extraordinària i obscena liderada fonamentalment per l'extrema dreta». Per a Rego, aquest moviment opera «de manera calcada a qualsevol punt del planeta i ho veiem cada dia a Europa». 

Colau fa una crida al «respecte» entre feministes 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida al «respecte» entre les feministes. «Hem de poder parlar des de la discrepància, però sempre des del respecte», ha apuntat, tot afegint que «hem de posar una línia vermella perquè en cap cas episodis de violència o agressió entre nosaltres estan justificats». En aquest sentit, ha fet una crida perquè aquest 8-M les dones avancen «juntes en la diversitat des del respecte i l'horitzontalitat». 

«Les contradiccions no són dolentes si en fem un terreny fèrtil i útil»

Colau ha centrat la major part de la seua intervenció a l'acte feminista dels comuns i Unides Podem a parlar de les «contradiccions» que genera l'entrada a les institucions. Per a ella, però, «aquestes contradiccions no són dolentes si en fem un terreny fèrtil i útil». En aquest sentit, ha apuntat que han de superar «molts límits», ja que hi ha moltes qüestions «que no depenen exclusivament de nosaltres». «Hem de fer que aquesta contradicció de governar institucions amb lleis que no hem fet nosaltres sigui útil i preguntar-nos, com a feministes, si aquestes contradiccions es poden convertir en polítiques concretes que transformin la realitat», ha conclòs. 
 

Agermana't
Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací