Representants d’entitats compareixen al Congrés dels Diputats en defensa de la pluralitat lingüística

Reclamen l'aprovació d'una PNL que garantisca la igualtat lingüística a l'Estat

per NLV

Llengua

Representants de diverses entitats en defensa de les llengües cooficials a l’exterior del Congrés dels Diputats
Representants de diverses entitats en defensa de les llengües cooficials a l’exterior del Congrés dels Diputats

Representants d'entitats que treballen pel català, l’euskera, el gallec, l’aragonès i l’asturià compareixen aquest dimarts al Congrés dels Diputats per donar la seua opinió sobre la Proposició no de Llei que insta el Govern espanyol a garantir que les llengües cooficials tinguen els mateixos drets que el castellà.

En un acte a l'escalinata de la Porta dels lleons, els representants han demanat que el Congrés aprove aquesta PNL. En l'acte han intervingut, entre altres, representants de Plataforma per la Llengua, d’Acció Cultural del País Valencià i d’Escola valenciana del País Valencià. Hi han donat suport Compromís, ERC, els comuns, JxCat, PDeCAT, CUP, PNB, EH Bildu, BNG, Més País i Més per Mallorca.

Des de la Plataforma per la Llengua, el seu secretari Francesc Marco, ha dit que «espera que l’Estat espanyol assumeixi aquesta pluralitat que ja s’assumeix en altres estats del món». 

El president d'Escola Valenciana, Natxo Badenes, i la secretària de l'entitat, Alexandra Usó, han exigit «els mateixos drets i deures que, fins ara, ha gaudit el castellà». «Volem la igualtat lingüística!», han insistit.

Marta Cubedo, en representació d’ACPV, ha instat el govern «a iniciar totes les accions perquè les llengües pròpies diferents del castellà gaudisquen dels mateixos drets i deures que a aquest es reconeixen». La seua intervenció també s’ha centrat en la necessitat de garantir el deure de coneixement per part del funcionariat que preste serveis en territoris amb llengua pròpia, així com el fet d’impulsar les mesures adequades per a estendre el coneixement generalitzat de les llengües en els seus respectius territoris.

Agermana't
Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací