Marzà: «Apostem per un canvi de nom del Bloc Nacionalista Valencià»

Els noms proposats pels responsables de la ponència política que coordina Vicent Marzà són Ara, Avancem, Lliures, Valentia i Més

per NLV

Política

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà | Daniel Garcia-Sala
El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà | Daniel Garcia-Sala

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha dit en una entrevista a les Notícies del Matí, d'À Punt, que el Consell Nacional del Bloc aposta per una «reformulació ideològica i una refundació organitzativa» de la formació política que «porte un canvi de marca» en el VIIIé Congrés Nacional, que se celebrarà a finals de juny.

«Pensem que és el moment de reorganitzar-nos, com hem fet sempre els valencianistes», ha continuat Marzà. Segons el conseller, «cada quinze o vint anys, hem anat canviant el nostre nom, però hem continuat sent els mateixos». «Per tant, el que plantegem és continuar sent fidels a allò que hem sigut sempre, ampliant les nostres lluites, els nostres marcs d'acció, i això implica una renovació de cara enfora i el canvi de nom», ha afegit.

El nom serà el que trie la militància i, per això, s'ha avançat la consulta per tal de saber quin nom dels que s'han plantejat prefereixen i, després, durant el congrés, qui vulga podrà presentar-ne altres i decidiran si ens queden amb l'actual, amb algun dels proposats per la ponència política o amb algun altre. «Per tant, el procés de canvi de nom es durà a terme en el mateix congrés, ara es farà una consulta prèvia», ha explicat Marzà.

El procés de votació constarà de diverses fases: els dies 11 i 12 es votaran els cinc noms proposats, i el 13 i 14, els dos noms més votats, El que obtinga més suports s’inclourà en la ponència política que es farà pública el dia 15.

Marzà ha insistit: «No renunciem a l'essència del Bloc, que lluita per assolir més autogovern i més capacitat de decidir. No renunciem al concepte nacionalista, sinó que l'ampliem i l'actualitzem a les noves lluites». I ha continuat: «Valencianista és ser ecologista, feminista, tindre consciència social...»

El coordinador de la ponència política també ha apuntat que el partit ha de reflexionar profundament sobre aquests eixos de treball, atès que la situació està canviant. «Cal que anem a més i el moment és ara», ha afirmat. És necessari «ampliar i actualitzar el marc d'acció» i posar l'objectiu en «la construcció d'un poble valencià més just, més solidari i més feminista».

Quant als continguts, ha parlat de l'emergència climàtica, la lluita feminista i la sobirania alimentària, energètica i sanitària. A més, ha remarcat que «cal fer polítiques valentes» que posen el focus en els eixos centrals de debat del País Valencià, com van fer en altres moments amb el corredor mediterrani, la bombolla urbanística i el finançament just.

També s'hi ha referit a la manca d'implantació del partit a les comarques del sud i, en aquest sentit, ha dit que «s'ha de donar solució a la diversitat i la pluralitat del País per tal que no es quede enrere cap territori i ca persona».

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací