Mulet: «Amb aquesta Llei desitgem que tothom puga morir d'una forma digna»

El senador de Compromís afirma, respecte de la Llei d'Eutanàsia, que era necessari dotar-se de «llibertat» per a posar fi a l'existència quan només es pot viure de manera «indigna, patint i sense esperança»

per NLV

Política

El senador de Compromís, Carles Mulet
El senador de Compromís, Carles Mulet

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha manifestat aquest dimecres durant el debat de la Llei d'Eutanàsia que «la regulació ens fa avançar com a societat, contribueix a acabar amb el patiment de moltes persones i els seus familiars que han suportat en silenci durant anys la impossibilitat de posar punt i final a la seua vida després d'anys de penúries i absència d'esperança». 

Mulet, que ja va exposar la seua posició i la de Compromís en les comissions de Justícia i Sanitat de les quals forma part, ha emmarcat aquesta posició en la llibertat de posar fi a l'existència «quan aquesta solament puga viure's de manera indigna, patint de manera insalvable, quan hàgem perdut l'esperança, quan no quede la més mínima escletxa d'esperança» i ha desitjat que «tothom tinga una vida digna, plena, intensa i que, en arribar al final dels seus dies, tothom puga fer-ho també de manera digna. Abandonar la vida sense dolor, sense patiment, amb tota la dignitat que ens mereixem com a persones, com a humans».

El representant valencianista ha recordat que aquesta llei regula el paper de l'equip mèdic i els procediments davant les sol·licituds de les persones «a les quals tot el que els espera de la seua existència és dolor i patiment i necessita ajuda per a deixar de patir» i ha recordat que Compromís incloïa en el seu programa electoral el desenvolupament d'una Llei de Mort Digna i d'atenció sanitària al final de la vida, «el que suposa sens dubte un avanç social».

Mulet ha lamentat que, de nou, «la dreta espanyola seguisca a anys llum dels estàndards europeus i haja decidit votar en contra d'aquestes persones. Els qui van votar en contra de lleis com la d'interrupció de l'embaràs, del tabac, del matrimoni igualitari o del divorci, però que després han exercit sense problemes. Tant de bo mai necessiten acudir a aquests drets nous dels que ens dotarem malgrat la seua posició».

El valencianista ha titllat aquestes posicions d'«insensibles, cruels i allunyades dels valors cristians de la caritat, compassió i solidaritat enfront del dolor», una solidaritat que van demanar perdones com María José Carrasco i Ramón Sampedro «que disposaven d'excel·lents cures pal·liatives, però volien l'eutanàsia». 

Per al senador, «aquesta llei és garantista, regula els aspectes més controvertits i els drets a aquesta prestació per a ajudar a morir, amb una doble garantia i consentiments».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací