L'Eurocambra reclama sancionar i aturar l'activitat d'empreses que causen «danys» en drets humans i medi ambient

Els eurodiputats aposten per una directiva que obligue les empreses a actuar amb «la diligència deguda»

per ACN

Política

l'Eurocambra durant la presentació del pla de recuperació de la Comissió Europea, a Brussel·les el 27 de maig del 2020
l'Eurocambra durant la presentació del pla de recuperació de la Comissió Europea, a Brussel·les el 27 de maig del 2020 | ACN

L'Eurocambra reclama una directiva que permeta sancionar i aturar l'activitat d'empreses europees que causen «danys» en àmbits com els drets humans, el medi ambient o la bona governança. En un informe de recomanacions a la Comissió Europea aprovat per 504 vots a favor, 79 en contra i 112 abstencions, els eurodiputats demanen a la Comissió Europea exigir a les companyies que es facen «responsables dels danys que causen» i que, en cas que no actuen amb «la diligència deguda», siguen sancionades amb «multes de la magnitud de les que es posen per competència o protecció de dades». «El dret a una reparació efectiva és un dret humà internacionalment reconegut», apunta el text aprovat pels eurodiputats. 
Segons l'informe aprovat, la directiva europea per fer les empreses responsables de les seues accions ha de tenir l'objectiu «d'evitar que hi haja impactes negatius» en tota la cadena de subministrament i en les relacions empresarials i que, en cas que n'hi haha, es puguen abordar «de manera adequada».  

En cas que s'observe que una empresa sota legislació d'un estat membre o establerta en territori comunitari no actua amb «la deguda diligència», la proposta dels eurodiputats apunta a exigir «accions de reparació». En cas que el dany siga «irreparable», el text diu que s'haurien de poder adoptar «mesures provisionals», entre les quals inclouen una suspensió temporal de l'activitat o una prohibició d'operar al mercat únic.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací