Compromís exigeix paralitzar la línia de molt alta tensió (MAT)

Compromís porta de nou a les Corts l'exigència de paralitzar la MAT i reclama a PSOE i Podem «que complisquen els acords de frenar l'autopista elèctrica de les comarques del nord»

per NLV

Política

La diputada de Compromís i regidora de Vistabella del Maestrat, Belén Bachero
La diputada de Compromís i regidora de Vistabella del Maestrat, Belén Bachero

“Malgrat que el Govern Central ha publicat aquesta setmana la Declaració Ambiental del projecte, Compromís no dona per perduda la batalla per a frenar la línia de molt alta tensió (MAT) que Xarxa Elèctrica Espanyola pretén executar entre Morella i Almassora i que travessaria 17 municipis de les comarques del nord”. Així ho ha manifestat la portaveu de Compormís en la comissió d'Infraestructures, Belén Bachero qui, juntament amb la portaveu de Compromís en la Comissió de Medi Ambient, Graciela Ferrer, i amb la síndica adjunta de Compromís en les Corts,Mònica Àlvaro, han prestentado aquest matí en el registre de les Corts una iniciativa (proposició no de llei –PNL- en la qual reclamen al Govern Valencià que inste l'Executiu Central que done compliment a l'acord de les Corts de cinc d'octubre de 2016 en la qual es reclamava la “paralització del projecte” i, de no ser possible, “soterrar el traçat d'aquesta autopista elèctrica”.

Segons explica Bachero, la proposta registrada en les Corts no sols reclama al Govern la paralització del projecte, sinó que es torne a iniciar el període de presentació d'al·legacions amb garanties que tota la ciutadania i els municipis afectats siguen conscients dels efectes del projecte”. Així mateix, la proposta reclama que, en cas d'executar-se la línia elèctrica “s'exigisca a l'empresa utilitzar els corredors d'infraestructures existents, per a no danyar més el territori, i es garantisca el soterrament en les zones de major impacte paisatgístic, ambiental o sobre les persones”.

Des de Compromís han lamentat a més que el Govern central haja continuat amb la tramitació del projecte malgrat que tant PSOE com Podemos van recolzar la proposta de Compromís de paralitzar la MAT. “No sols suposa una falta de coherència per al PSPV i per a Podem, que ací es van mostrar en contra de la MAT, sinó també a nivell estatal, ja que també en el Congrés el PSOE i Podem van secundar, quan estaven en l'oposició, les propostes de Compromís en les que es reclamava la paralització”.

Per això, afirma Bachero, “apel·lem a PSOE i Podemos al fet que siguen coherents amb els acords que van votar en les Corts, en el Congrés i que frenen l'execució d'una gran autopista elèctrica que només beneficia a les grans empreses, però no als usuaris i a la ciutadania de Castelló”.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací