La Companyia Teatre Micalet, nominada als Premis Martí Gasull i Roig

per NLV

Llengua

Pilar Almeria, Joan Peris i Ximo Solano, de la Companyia Teatre Micalet, que va començar a fer funcions el 13 de maig del 1995 | Daniel García-Sala
Pilar Almeria, Joan Peris i Ximo Solano, de la Companyia Teatre Micalet, que va començar a fer funcions el 13 de maig del 1995 | Daniel García-Sala

La Companyia de Teatre Micalet ha estat nominada per a la fase final de la 8a edició dels Premis Martí Gasull i Roig junt amb la revista Sàpiens i el grup de telecomunicacions Parlem. Els tres nominats, que el jurat ha triat entre les 324 candidatures d'arreu dels territoris de parla catalana que s'havien proposat, passen a la fase de votació popular

El jurat dels Premis Martí Gasull i Roig està format per personalitats de la cultura, la política i la societat catalanes. En aquesta edició en formen part el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder; Carme Forcadell, 11a presidenta del Parlament de Catalunya; Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català; el periodista de RAC1 Joan Maria Pou; el director d'El Punt Avui, Xevi Xirgo; la mare de Martí Gasull, Pilar Roig; la directora general de La Bressola, Eva Bertrana; l'escriptora i artista plàstica, Anna Moner, i la que va ser Consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur. 

L'acte de lliurament del premi Martí Gasull i Roig donarà a conéixer el guanyador d'aquesta edició el dilluns 19 d'abril al Teatre Poliorama de Barcelona. Aquell dia també es lliurarà el Premi Especial del Jurat, un guardó honorífic que reconeix la trajectòria d'una persona en defensa de la llengua catalana i que serà anunciat el dia 6 d’abril. Pròximament els socis de la Plataforma per la Llengua podran sol·licitar les seues invitacions.

 

Companyia Teatre Micalet

Nascuda l'any 1995 per iniciativa de Joan Peris, Ximo Solano i Pilar Almeria, la Companyia Teatre Micalet és un centre de producció i exhibició teatral en la nostra llengua, al cor de València.

Situats a l'històric Teatre Micalet, que ja s'ha convertit en una referència en la vida teatral valenciana, aquest és un espai excepcional per endinsar-se en el món del teatre, la dansa o la interpretació musical. I ho fan, amb tota normalitat, en valencià, el català de tots.

La Companyia, amb les seues creacions teatrals, ha permés aportar nous textos en català a l'escena valenciana, mostrant el treball d'actors, directors i col·laboradors artístics de proximitat. A més de fidelitzar els seus espectadors cada dia, ha comptat també amb col·laboracions internacionals i companyies convidades.

Enguany celebren el seu vint-i-cinquè aniversari i continuen optant per una programació continuada, coherent, heterogènia i en valencià.

Sàpiens

Fundada l'any 2002, Sàpiens és una revista  de divulgació històrica i periodicitat mensual. Dirigida per Clàudia Pujol, la publicació forma part del grup SOM i es distribueix a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

La revista, que compta amb un bon nombre de col·laboradors dels camps de la història i el periodisme, presenta temàtiques rellevants per conéixer, en la nostra llengua, tant el nostre passat com la història universal. La recerca d'arxius, els reportatges i la vocació divulgativa de la revista situa Sàpiens com una referència per als subscriptors i quioscs.

Des de l'inici, ha estat líder de vendes a Catalunya, en el seu sector de mercat, i és la revista en català més llegida. A més, des del 2016 es publica també Petit Sàpiens, una revista d'història destinada al públic infantil.

Parlem

Fundada el 2014 per l'enginyer Ernest Pérez-Mas, Parlem és un grup de telecomunicacions nascut a Catalunya que ofereix, des de la proximitat, serveis de mòbil, internet, fix i televisió. L'empresa opta decididament per la llengua catalana i així ho destaca i en fa bandera a les seues campanyes publicitàries. També la seua pàgina web, els materials promocionals i l'atenció al client de Parlem són en la nostra llengua.

A més de Catalunya, on vol esdevenir una companyia de referència, Parlem també té una presència destacada a les Illes Balears, on l'any 2019 va comprar l'empresa mallorquina Lemon Telecom.

Parlem es troba en ple procés de creixement. Així, el 2020, el diari Financial Times va situar Parlem en la posició 200 en el seu rànquing de les 1.000 empreses d'Europa que creixen més de pressa. Parlem és un bon exemple de l'èxit que pot assolir en català una companyia del sector de les telecomunicacions.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací