ACPV denuncia la desaparició del valencià de la senyalització de l’Olleria

L’entitat considera aquest fet com un greu atac contra la llengua i els drets lingüístics dels valencianoparlants a la localitat

per NLV

Llengua

Senyalització a l'Olleria (la Vall d'Albaida)
Senyalització a l'Olleria (la Vall d'Albaida)

Acció Cultural del País Valencià ha denunciat l’ús exclusiu del castellà en la senyalització de carrers i vies de l'Olleria (la Vall d'Albaida) a l’Oficina de Drets Lingüístics. Als nous senyals de regulació de l’aparcament i d’altres aspectes de la circulació de vehicles al municipi ha desaparegut per complet el valencià. Limitació temporal en l’estacionament, avisos, o restriccions en l’ús de places d’aparcament són alguns exemples de les noves plaques informatives on el castellà és l’únic idioma utilitzat. 

L’entitat recorda que posa a disposició de la ciutadania el portal Tenim Drets per oferir recursos, materials, informació i assessorament davant possibles vulneracions dels drets lingüístics. Tenim Drets és una eina imprescindible per a continuar treballant per la igualtat lingüística. A més, informa que si algú coneix algun cas de discriminació lingüística, pot fer-ne ús a través del portal oficial.

Aquesta guia pretén ser un recurs eficaç i intuïtiu per a enfrontar-se als tràmits administratius i emprar el valencià amb seguretat i normalitat per a executar-los. Així ho indiquen els creadors de la Guia Pràctica de Drets Lingüístics, Alfons i Francesc Esteve. Llicenciats en Dret i Filologia respectivament, es dediquen a l’assessorament lingüístic des de fa alguns anys.

«El marc legal actual és limitat i gens igualitari, és cert. Però sovint aprofitem poc els drets i les possibilitats que ens reconeix. Cal aprofitar-lo al màxim, és l’única manera d’eixamplar-lo i canviar-lo», asseguren els germans Esteve.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací